ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις οικισμών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη νύχτα η αποψινή καθώς από αύριο αυξάνεται η επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, όπου ο πύρινος εφιάλτης όχι μόνο δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά απειλεί διαρκώς νέες περιοχές ανάλογα με τις κατευθύνσεις του ανέμου.
Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν αδιάκοπα και προσπαθούν με επίγεια και εναέρια μέσα να αναχαιτίσουν τη φωτιά. Στην περιοχή εξακολουθούν να καίνε άσβεστα τα μέτωπα Λεπτοκαρυάς – Αισύμης και Δαδιάς. Το μέτωπο Λεπτοκαρυάς – Αισύμης στρέφεται σύμφωνα με την κατεύθυνση του πνέοντος ανέμου προς την Ροδόπη, η οποία αντιμετώπισε τις ημέρες αυτές δικά της πύρινα μέτωπα. Το μέτωπο αυτό παρά λίγο να προσεγγίσει τη χθεσινή νύχτα κατοικημένη περοχή και συγκεκριμένα το χωριό Αισύμη. Το μέτωπο Δαδιάς στρέφεται προς τον Κοτρωνιά απειλώντας να διασχίσει επαρχιακή οδό και να εισέλθει σε τοπικό δρυμό πυκνής χλωρίδας και πολύ υψηλής περιβαλλοντικής αξίας για όλη την περιοχή.
Κρίσιμη νύχτα για το μέτωπο του Έβρου θα είναι η αποψινή, η οποία θα αποτελέσει και την τελευταία ευκαιρία της Πυροσβεστικής να επιφέρει οριοθέτηση των δύο μετώπων. Κι αυτό διότι αύριο Δευτέρα η επικινδυνότητα πυρκαγιάς για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως την ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία θα είναι και πάλι πολύ υψηλή, με την επιβαρυντική διαφορά ότι επιπλέον θα σημειωθεί και αλλαγή κατεύθυνσης στους πνέοντες ανέμους, με αποτέλεσμα να δοθεί ευκαιρία στα μέτωπα να στραφούν και προς τα νότια, πράγμα που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιχειρείται η κατάσβεσή τους.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα μέσω του αριθμού έτακτης ανάγης 112 κάλεσε σε εκκένωση δύο χωριών, της Λευκίμμης Έβρου προς το Τυχερό Έβρου, και της Κασσιτέρας Ροδόπης προς τις Σάπες Ροδόπης, χωριών μάλιστα το καθένα από τα οποία εκκενωνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Δείτε ακόμα:  Σκότωσε κατά λάθος τον σύζυγό της με το αυτοκίνητο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News