Συνεχίζεται η "ληστεία" των οδηγών: Έχουμε την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη! ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η “ληστεία” των οδηγών: Έχουμε την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη! ΒΙΝΤΕΟ

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημερινή τιμή στα 2,19 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο!

«Κολλημένοι στον τοίχο» βρίσκονται οι καταναλωτές από τις συνεχείς αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες: στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα καύσιμα… Και ελπίδα σωτηρίας δεν φαίνεται να υπάρχει, με το οικογενειακό εισόδημα να καταληστεύεται χωρίς προοπτική βελτίωσης και ελέους.

Σήμερα η τιμή της βενζίνης έφτασε στα πρατήρια της χώρας στα 2,19 ευρώ το λίτρο -κατά μέσο όρο- και είναι πλέον είδος «υπό εξαφάνιση» η πιθανότητα να βρεθεί τιμή κάτω από τα 2 ευρώ.

Γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σήμερα στην τρίτη θέση της Ευρώπης στη λίστα με τις χώρες που πουλούν ακριβότερα τη βενζίνη.

Η πρωτιά ανήκει στη Φινλανδία με 2,22 ευρώ/λίτρο κατά μέσο όρο, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Δανία, με τιμές στα 2,20 ευρώ/ λίτρο μ.ό.

Βέβαια τι μισθοί υπάρχουν σε αυτές τις δύο χώρες και τι μισθοί υπάρχουν στην Ελλάδα…

Ενδεικτικά, ο μέσος όρος του ετήσιου εισοδήματος στη Φινλανδία είναι 46.000 ευρώ. Οπότε οι οποιεσδήποτε συγκρίσεις είναι περιττές.

Πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ολλανδία με τιμές στα 2,15 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο και η Γερμανία, με την τιμή στα 2,09 ευρώ/λίτρο μ.ό.

Η αιτία

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η βασική αιτία αυτής της ακρίβειας, είναι η υψηλότατη φορολογία στα καύσιμα. Κάτι που «καίει» τους πάντες και αν αυτό το καθεστώς δεν αλλάξει, πολύ δύσκολα θα δούμε πτώση στις τιμές.

Ο μνημονιακός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που έχει διαμορφωθεί από το 2017 στα 700 ευρώ ανά κυβικό μέτρο ή στα 0,7 ευρώ/λίτρο, αλλά και άλλες μικρότερες επιβαρύνσεις, φέρνουν τον τελικό λογαριασμό της φορολόγησης στο 53,62% επί της τελικής τιμής που πληρώνουμε.

Δείτε ακόμα:  Έσπασε το ρεκόρ τριετίας το πετρέλαιο – Που θα πάνε οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News