Συνελήφθη 45χρονος στην Μαγνησία για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαπιστώθηκε ότι πρόσφερε προς διαμοιρασμό στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο
Συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδο 45χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Μαγνησίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα- για πορνογραφία ανηλίκων.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών αλλοδαπού Οργανισμού, μέσω της EUROPOL, από τα οποία κατέστη δυνατός ο εντοπισμός χρήστη εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και νεφοϋπολογιστικής, ο οποίος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον 34 αρχεία, με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κάτω των 12 ετών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κάρτες μνήμης, δύο φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD). Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίστηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο δύο αρχεία βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News