Συνελήφθη αντιδήμαρχος της Σπάρτης για τα δύο κυνοκομεία-κολαστήρια του Δήμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες που προκαλούν σοκ κατέγραψαν μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray
Σε τρεις συλλήψεις, ανάμεσα τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπάρτης, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, μετά τις αποκαλύψεις για δύο κυνοκομεία κολαστήρια για τα ζώα, που διατηρεί ο Δήμος.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων, που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία. «Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.
Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέληξε τονιζοντας ότι «ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».
Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray και μαρτυρά οπτικοακουστικό υλικό, τα σκυλάκια «βρέθηκαν συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους».
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση διαπίστωσε, ότι «τα ζώα αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θέας του επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ο φίλος της 26χρονης ομολόγησε τη δολοφονία της

Newsroom | Pireas News