Συνελήφθη στην Αθήνα 40χρονος αλλοδαπός ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε ξενώνας απόκρυψής τους στο κέντρο της πρωτεύουσας – Πώς δρα το κύκλωμα
Συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής 40χρονος από το Καμερούν, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και πλαστογραφία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από αξιοποίηση και ανταλλαγή πληροφοριών με τις Αρχές ευρωπαϊκής χώρας, μέσω του διαύλου της Europol, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκε άτυπος ξενώνας απόκρυψης μεταναστών και συνελήφθη ο 40χρονος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Ρόδο και έπειτα στην Αθήνα. Στη συνέχεια, το κύκλωμα έκρυβε τους παράτυπους μετανάστες στον ξενώνα που διατηρούσε ο αλλοδαπός, μέχρι την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν μέσα στο οίκημα και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την είσοδό και παραμονή τους στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια τρίτων προσώπων και πλαστή άδεια διαμονής.
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και στο πλαίσιο δράσης 2.2 του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Έλαβα εντολή από τον εντολέα μου να τον μηνύσω»

Newsroom | Pireas News