Συνεργαζόταν κατά κόρον με το συγκρότημα «Τερμίτες»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο
Μια δυσάρεστη είδιση προκάλεσε την θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον θάνατο του στιχουργού Μιχάλη Μαρματάκη. Ο στιχουργός βρισκόταν πίσω από τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος «Τερμίτες» και ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Παύλου Κικριλή ο οποίος γνωστοποίησε το δυσάρεστο γεγονός.

«Ο αγαπημένος φίλος και στιχουργός στα περισσότερα τραγούδια των “Τερμιτών” Μιχάλης Μαρματάκης … δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας … η παρέα μικραίνει εδώ κάτω και μεγαλώνει εκεί πάνω…», έγραψε χαρακτηριστικά.
Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Αντώνη Μιτζέλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παύλο Κικριλή, Δημήτρη Βασαλάκη και Τόλη Σκαματζούρα στα τύμπανα.
Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band. Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τίτλο «Armageddon» και περιείχε instrumental κομμάτια, κάποια σε αγγλικό στίχο και για πρώτη παγκόσμια φορά στίχους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη στην αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Το 1983, έπειτα από την εμπορική αποτυχία του πρώτου τους δίσκου, το συγκρότημα αποφασίζει να στραφεί στον ελληνικό στίχο. Μαζί με τη γλώσσα των στίχων αλλάζει και το όνομα του συγκροτήματος, το οποίο γίνεται πλέον Τερμίτες. Στο συγκρότημα προστίθεται ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα ντραμς. Τους στίχους σε αρκετά κομμάτια υπέγραψε ο Μιχάλης Μαρματάκης.

Δείτε ακόμα:  Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του κατηγορούμενου για βιασμό ιερέα

Newsroom | Pireas News