Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα και πρωτόκολλα για να μπορέσουμε να μειώσουμε την διασπορά»
Αν και το τοίχος ανοσίας που πετύχαμε μέχρι τώρα στη χώρα μας, έχει ανακόψει κάπως την ορμή της πανδημίας και βλέπουμε τον Σεπτέμβριο μια σταθεροποίηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στις εισαγωγές, τα δύσκολα είναι μπροστά μας εκτίμησε ο εντατικολόγος διευθυντής του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» Ν. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υπερμεταδοτικότητα της νόσου, ότι πλέον ο πληθυσμός θα κινείται περισσότερο σε κλειστούς χώρους και η υπερ-μετάδοση δεν έχει να κάνει με τις αποστάσεις και χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα και πρωτόκολλα για να μπορέσουμε να μειώσουμε την διασπορά . Αυτά σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων και το υψηλό ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ένα εκρηκτικό μείγμα. Το στοίχημα, είπε, είναι όσο ο καιρός «αγριεύει» και η πτώση της θερμοκρασίας με την υγρασία, διευκολύνουν τον ιό να καταφέρουμε να κατασχέσουμε την πανδημία.Δυστυχώς είπε ο κ. Καραβέλος υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και αρνούνται την θεραπεία ή ακόμη και την διασωλήνωση επικαλούμενοι συνομωσιολογικά σενάρια.
«Κάνουμε ότι μπορούμε», ανέφερε. «Με προσεκτικά βήματα και με το πρόγραμμα εμβολιασμού προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις ευπαθείς ομάδες με την τρίτη δόση του εμβολίου που την θεωρούμε ως την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Δείτε ακόμα:  H ψηφιακή ταυτότητα ενεργοποιήθηκε στο Covid Free Wallet – Πώς λειτουργεί

Newsroom | Pireas News