Τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ήδη εφαρμοστεί – Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές στα σχολεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων»
Tον κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος αναφορικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση λέγοντας στην ΕΡΤ ότι «είναι ανεξήγητο ότι δίνουμε το περιθώριο στον ιό είτε λέγεται Δέλτα είτε Όμικρον να δράσει το επόμενο διάστημα».
Σύμφωνα με τον μάχιμο γιατρό στη ΜΕΘ του Γ. Παπανικολάου, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο οι κυβερνήσεις παίρνουν αυστηρά μέτρα, εμείς αφήνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει και να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.
«Τα μέτρα όφειλαν ήδη να είχαν εφαρμοστεί και να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Αυτή η αντίφαση που δημιουργείται δεν είναι σωστή. Και πολύ καλά ο κόσμος προβληματίζεται. Και εμείς οι ίδιοι που αγωνιούμε μέσα στο νοσοκομείο που θα βρούμε κρεβάτια εντατικής, δεν τα είδαμε με καλό μάτι. Δεν έπρεπε να αφήσουμε αυτό το χρονικό περιθώριο. Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.
Ερωτηθείς για το ποια είναι η άποψή του για τα σχολεία και το εάν πρέπει να παραμείνουν για ένα διάστημα κλειστά, ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου σχολίασε ότι μπροστά σε αυτό που έρχεται, ποτέ μη λες ποτέ.
«Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο. Αν στο επόμενο διάστημα δούμε ότι τα 10.000 κρούσματα που ήταν χθες και την άλλη μέρα γίνουν 20.000 και το σύστημα υγείας γονατίσει…τι θα κάνουμε. Είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί αν όλοι δεν συμβάλουμε και δεν συμμορφωθούμε προς τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πολύ άσχημες με αποτέλεσμα ότι ακόμα και τα σχολεία θα είναι πολύ προβληματικά στο να ανοίξουν στην ώρα τους», υποστήριξε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ίσως «χρειαστεί να παρατείνουμε τις σχολικές διακοπές ακριβώς για να μην έχουμε αυτό το τσουνάμι που έρχεται για να μην πέσει πάνω στο προηγούμενο και μας οδηγήσει σε καταστροφή».

Δείτε ακόμα:  Ποια δρομολόγια αναστέλλονται από Δευτέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News