Τα πρόσωπα των μεγάλων αρχαίων Ελλήνων έρχονται στη ζωή μέσω 3D αναπαράστασης

Τα πρόσωπα των μεγάλων αρχαίων Ελλήνων έρχονται στη ζωή μέσω 3D αναπαράστασης

NEWS VIRAL ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κύπριος Παναγιώτης Κωνσταντίνου έφερε στην ζωή μέσω του 3D modelling, τα πρόσωπα σπουδαίων και επιφανών αρχαίων Ελλήνων. Τα μαρμάρινα, ακίνητα και ανέκφραστα πρόσωπα των προτομών μετατρέπονται σε κινούμενες έγχρωμες εικόνες με εκφράσεις, προσδίδοντας μία οικειότητα στις μορφές που έχουμε μυθοποιήσει, επιτρέποντάς μας να συσχετιστούμε πιο εύκολα με αυτές.

Η εικόνα που είχαμε χαραγμένη στη μνήμη μας μέχρι σήμερα για τους μεγάλους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, μαθηματικούς και γενικότερα επιφανείς άνδρες της αρχαιότητας, προερχόταν κυρίως από τις προτομές και τα αγάλματα των μουσείων. Αυτή η λευκή λεία επιφάνεια έρχεται τώρα να απομυθοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο από την τεχνολογία του 3D modeling.

Αντίστοιχες προσπάθειες ανασκευής προσώπων των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά και Ρωμαίων φιλοσόφων και πολιτικών έχουν σημειωθεί και πάλι στο παρελθόν, με την μορφή όμως εικόνας και όχι βίντεο.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Ιταλός καλλιτέχνης Alessandro Tomasi, ο οποίος έχει κερδίσει χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, για το επίπονο έργο του για να αναζωογονήσει το παρελθόν μέσω του 3D mondeling, είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος τον προηγούμενο χρόνο αρχαιοελληνικά αγάλματα αναφοράς και προτομές από διάφορα μουσεία. (τα έργα του Alessandro Tomasi μπορείτε να τα δείτε εδώ).

Το πρώτο video του Παναγιώτη Κωνσταντίνου περιλαμβάνει τη μοντελοποίηση των ΣωκράτηΔημοσθένηΠερικλήΑριστοτέληΣοφοκλήΞενοφώντα και Θεμιστοκλή, ενώ στο δεύτερο video εμφανίζονται οι ΑριστοφάνηςΙπποκράτηςΦίλιππος Β’, ΕπίκουροςΣόλωνΗρόδοτος και Πανύασις.

Πηγή: Unboxholics

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News