Ταξίδεψε στην τουαλέτα του πλοίου με το σκύλο της – Της απαγόρευσαν την είσοδο στο σαλόνι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι υποστηρίζει η καταγγέλλουσα και τι ο πλοίαρχος του πλοίου
Στις τουαλέτες του πλοίου «Πρωτέας» ταξίδεψε επί 5 ώρες μαζί με τον σκύλο της από τη Σκόπελο στο Βόλο μια νεαρή γυναίκα, επειδή το πλοίο δεν διέθετε κλουβί μεταφοράς, που να χωράει το ζώο συντροφιάς και της απαγόρευσαν να εισέλθει στο χώρο του σαλονιού, με την επισήμανση ότι απαγορεύεται, ενώ εντός του σαλονιού ταξίδευε κανονικά άλλο σκυλί.
Η νεαρή ιδιοκτήτρια του «Ραμόν» εμφανώς συγκινημένη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 υποστήριξε, ότι το ταξίδι της ήταν σχεδόν εφιαλτικό και πιο εφιαλτικό μπορεί να είναι αυτό της επιστροφής στο νησί της Σκοπέλου, όπου και μένει, διότι μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς τους, ήδη δέχεται «επιθέσεις», που την εγκαλούν γιατί το έκανε θέμα.
Η κ. Αγγελένα Μαυρίκη, πεθερά της Σταυρούλας, ιδιοκτήτριας του σκύλου, έκανε χθες στα κοινωνικά δίκτυα την εξής ανάρτηση:
“Καλημέρα σας!Θέλω να κάνω μία καταγγελία..Χθες για μία ακόμη φορά νιώσαμε πολίτες τρίτης κατηγορίας….!Η νύφη μου έπρεπε να έρθει Βόλο… με το καράβι του Πρωτέα της εταιρίας Anesμαζί με το σκύλο πού έχουμε και κατέληξε να ταξιδέψει στις τουαλέτες του πλοίου λόγω τού σκύλου.1. το σκυλί μας δεν χωρούσε στο κλουβί του πλοίου2. υπήρχε σκυλί που ήταν μέσα στο σαλόνι3. έβρεχε και είχε πολύ κρύο.Απαράδεκτη συμπεριφορά υπεύθυνου, με τέσσερις φορές θερμή παράκληση να μπουν στην είσοδο με φίμωτρο, λουρί και πετσέτα για τίς τρίχες…..! για 5 ώρες καθόταν στις τουαλέτες τού καραβιού με αποτέλεσμα σήμερα να είναι άρρωστη. Εάν είναι να κάνουμε τέτοια ταξίδια άραγε γιατί πληρώνουμε εισιτήρια;”.
Η ΕΡΤ επικοινώνησε και με τον Πλοίαρχο του «Πρωτέας» της Anes Ferries, Γιώργο Αντωνίου, ο οποίος είπε ότι «από επιλογή η νεαρή κοπέλα πήγε στην τουαλέτα και ότι το πλήρωμα υπέδειξε υπήνεμο εξωτερικό χώρο στο καράβι, που θα μπορούσε να καθίσει με το σκύλο της και όχι μέσα στο σαλόνι, όπως απαίτησε».
Ερωτηθείς σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο και αν γνωρίζει, ότι οφείλει το πλοίο να έχει κλουβιά, μάς απάντησε ότι διαθέτουν κλουβιά, αλλά όχι για τόσο μεγάλα σκυλιά. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι ως πλοίο δεν έχουν πρόβλημα με τα σκυλιά ή με τα ζώα γενικά και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Σκοπέλου, που πολλές φορές έχουν μεταφέρει ζώα γι’ αυτό.
Εμείς ως ΕΡΤ επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με το σωματείο το φιλοζωικό της Σκοπέλου, αλλά μέχρι την ώρα σύνταξης της είδησης δεν είχαμε απάντηση.
Τι λέει ο νόμος 4830/2021
Ο νομοθέτης στον νέο νόμο 4830 του 2021 είναι σαφής και προβλέπει και αυτή την περίπτωση, δηλαδή τι γίνεται με τα μεγαλόσωμα ζώα συντροφιάς.
Έτσι στο άρθρο 18 παρ. 1 σημειώνει ότι
Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες υποχρεούνται να διαθέτουν απαιτούμενα ειδικά κλουβιά για την μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς σε επιβάτη του πλοίου.
Σε διαφορετική περίπτωση το διοικητικό και χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000€
Πέραν όμως τού τί λένε ο νόμος, ο πλοίαρχος και η καταγγέλλουσα, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί είναι ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να παραμείνει επιβάτης και σκύλος επί πέντε ολόκληρες ώρες στο αγιάζι και στην βροχή, μεσοπέλαγα.
Η ιδιοκτήτρια του «Ραμόν» δεν επιθυμεί τίποτα άλλο εκτός από το να ταξιδεύει αυτή και ο σκύλος υπό κανονικές συνθήκες και η πλοιοκτήτρια εταιρεία να προμηθευτεί κλουβιά, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος, για μεγαλόσωμα ζώα.

Δείτε ακόμα:  Δέχομαι απειλές από κυκλώματα νοθείας και παρεμπορίου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News