Τέλος 2023 παραδίδεται το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν παραληφθεί 18 συρμοί
Δεκαοκτώ συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχουν παραληφθεί μέχρι τον Ιανουάριο και θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του έργου είπε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ .Ο Νίκος Ταχιάος συμπλήρωσε πως εντός των επόμενων μηνών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για άλλους 15, με αφορμή την άφιξη -τα ξημερώματα- και του 16ου συρμού.
Ο 16ος συρμός, έχει τέσσερα βαγόνια και έφτασε σε δύο τμήματα από την Ηγουμενίτσα (όπου μεταφέρθηκε από τη νότια Ιταλία δια θαλάσσης). Τα βαγόνια μπήκαν στον χώρο συντήρησης (στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας), και σε περίπου τρεις ημέρες ο συρμός θα έχει “μονταριστεί”, ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο θα παραληφθούν και οι άλλοι δύο συρμοί οι οποίοι επίσης θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του Μετρό. Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τους άλλους 15, μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο να βελτιώσουν την πυκνότητα των δρομολογίων, ώστε να καλύπτεται η λειτουργία του έργου με χρονοαπόσταση συρμών κάθε 90 δευτερόλεπτα, ενώ κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να δρομολογηθούν στην επέκταση της Καλαμαριάς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Ταχιάος είπε, ότι η παράδοση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνωστοποιήσει ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες».
Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ συμπλήρωσε , ότι στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί -μαζί με παλαιότερη προσφυγή για τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό- και μια νεότερη.

Δείτε ακόμα:  Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περάσει ό,τι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News