Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη υιοθεσία βρέφους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανάμεσα τους 61χρονος δικηγόρος που μεσολάβησε στην παράνομη πράξη και 58χρονος που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα
Υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας βρέφους λίγων ημερών εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αντρόγυνο 49 και 47 ετών απευθύνθηκε σε 61χρονο δικηγόρο, προκειμένου να μεσολαβήσει, για να υιοθετήσουν παιδί, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε 38χρονη στις 12 Ιουνίου σε νοσοκομείο της πόλης, συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι χρηματικού ποσού 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.
Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν την υπόθεση, ενώ προέκυψε ακόμη, ότι ο δικηγόρος από κοινού με έναν 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί, προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σε βάρος του 58χρονου μάλιστα, έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στην Πάρο ο 43χρονος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Φοίνιξ Σανς

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News