Θα έχουμε κάθε μέρα εκατό νεκρούς μέχρι το τέλος του έτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ εκτιμάει την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας
Ο αριθμός των νεκρών απο κορονοϊό θα κυμανθεί στα ίδια ή ακόμη και σε υψηλότερα επίπεδα μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου,αλλά σίγουρα δεν θα μειωθεί.
Αυτό εκτιμάει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο ιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας εμφατικά πως «θα βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι τις γιορτές», ενώ σημείωσε πως μπορεί να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 περίπου νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του χρόνου.
«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας, όσον αφορά στην εξάπλώση της παραλλαγής Όμικρον, πως «έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο».
«Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά , ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες», τόνισε για τις μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.
Μάλιστα, αναφορικά με την αναμνηστική δόση, υπογράμμισε ότι καινούργιος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος .Ανέφερε δε ότι άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Κάθειρξη 15 ετών στην 30χρονη που πέταξε το βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News