Θα είναι παρών στο δικαστήριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει ο συνήγορος του για τις προθέσεις του προφυλακισμένου ηθοποιού
Δέκα ημέρες μετά την διακοπή της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, που επικαλέστηκε λόγους υγείας για την απουσία του σήμερα, εκτός απροόπτου, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 σε βάρος τριών γυναικών, συναδέλφων του.
Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός την πρώτη ημέρα της δίκης του παρέμεινε στη φυλακή με τον συνήγορο του να εξηγεί στους δικαστές ότι δεν ήταν σε θέση να παραστεί ζητώντας διακοπή της διαδικασίας. Η δέσμευση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι πρόθεση του εντολέα του , ακόμη και αν χρειαστεί αμαξίδιο, είναι να βρεθεί στο δικαστήριο αντιμέτωπος με τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν αλλά χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει από ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί οδήγησε το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της διακοπής.
«Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του» είχε τονίσει ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε πως το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη προϋπήρχε της προφυλάκισης του και τώρα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα εκείνος να έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης, έκανε γνωστό ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, θα προσέλθει στο δικαστήριο περπατώντας και ζήτησε την κατανόηση και βοήθεια των αστυνομικών –συνοδών.
Άλλωστε , ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον συνήγορο του, επιθυμεί να βρεθεί στην δικαστική αίθουσα, να συμμετέχει στη «ζωντανή» διαδικασία και να απαντήσει στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του. «Αν είναι ζωντανός και δεν έχει αποδημήσει εις Κύριο, θα είναι εδώ σε κάθε συνεδρίαση» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε :«Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους και ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» προσθέτοντας πως ο ηθοποιός είναι αποφασισμένος να «δώσει τον μεγάλο αγώνα, να αποδείξει την αθωότητά του, να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του και την ελευθερία του».
Την ημέρα που άνοιξε η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στο δικαστήριο βρέθηκαν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας.
Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναδέλφους του που με τις καταγγελίες τους τον έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.
Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News