ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Θα κάνετε υπακοή – Εκπροσωπώ την ορθόδοξη διωκόμενη Εκκλησία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μιλώ ως καλόγερος του Θεού – Θέλουν να επιβάλλουν μια ψηφιακή σκλαβιά»
Με τις νέες ταυτότητες να μονοπωλούν τις συζητήσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές, οι αρνητές των ταυτοτήτων βρίσκονται στις επάλξεις, υπερασπίζοντας, από ότι λένε, το δικαίωμά τους στα να μην προβούν σε έκδοση νέας ταυτότητας με «τσιπ».
Παράλληλα, συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή από αρνητές νέων ταυτοτήτων, οι οποίοι κρατούσαν εικόνες αγίων και σταυρούς στα χέρια, ενώ χαρακτήριζαν τις νέες ταυτότητες ως «ηλεκτρονική σκλαβιά».
Ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου κατά των νέων ταυτοτήτων στην Αθήνα, μοναχός Φώτιος, βρέθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», προκειμένου να μιλήσει για τον λόγο για τον οποίο αντιτίθεται στις νέες ταυτότητες. Ο ίδιος δήλωσε πως μιλά εκ μέρους όλων των ορθόδοξων Ελλήνων, οι οποίοι «θέλουν να αντισταθούν σε όλη αυτήν την ψηφιακή σκλαβιά που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και Εκκλησία μαζί».
«Θα κάνετε υπακοή»
Ξεκινώντας το αφήγημά του, ο μοναχός Φώτιος μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται αυτές τις μέρες από τα μέσα ενημέρωσης. «Όλα τα blogs, τα media, βγάζουν χολή και λάσπη στο όνομά μου. Αυτό είναι στεφάνι για μένα διότι μου ρίχνετε όλοι λάσπη, επειδή παρακινώ τους ανθρώπους, τους ορθόδοξους χριστιανούς, να αντισταθούν σε όλη αυτήν την ψηφιακή σκλαβιά που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και Εκκλησία μαζί».
Στη συνέχεια, ο μοναχός Φώτιος είπε πως «έχω ρασοευχή και απαντώ σε όλους αυτούς που με συκοφαντούν, διότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια. Ομιλώ ως καλόγερος του Θεού και είμαι επικεφαλής του αγωνιστικού ορθόδοξου συλλόγου των εσχάτων καιρών και είμαι και διοργανωτής του συλλαλητηρίου των Αθηνών και εκφράζω την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι αντίθετος με όλο αυτό και με την επιβολή».
Σε ερώτηση της παρουσιάστριας Ανθής Βούλγαρη γιατί είναι αντίθετος στις νέες ταυτότητες, ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα επιθετικός, λέγοντάς της να κάνει υπακοή απέναντί του. «Θα κάνετε υπακοή, έχετε απέναντί σας ράσο, είμαι ορθόδοξος χριστιανός. Η χειροτονία μου είναι έγκυρη. Εκπροσωπώ την ορθόδοξη διωκόμενη Εκκλησία, η οποία βάλλεται και περιφρονείται. Αίρεση είναι κρατούσα Εκκλησία, εγώ εκπροσωπώ τη διωκόμενη Εκκλησία. Θέλουν να επιβάλλουν μια ψηφιακή διακυβέρνηση και εμείς είμαστε κατά».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθησαν οι δύο τραμπούκοι για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

 
«Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που παραβιάστηκαν»
Στη μάχη κατά των νέων ταυτοτήτων, τάσσεται και ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, δικηγόρος και πρώην καθηγητής νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ο κ. Βαθιώτης μίλησε με νομικούς όρους και πρόβαλε τα επιχειρήματά του, ενώ εξήγησε γιατί δεν θα προβεί στην έκδοση νέας ταυτότηας.
«Ο διάλογος γίνεται με χαμηλή φωνή και υψηλό επίπεδο. Εδώ ακούσαμε υψηλή φωνή, με αυταρχικότητα και χαμηλό επίπεδο. Όταν ο μοναχός Φώτιος λέει “θα κάνεις υπακοή”, σε τι διαφέρει από έναν πατερναλιστή πολιτικό, που λέει στον πολίτη θα ακολουθείς τις οδηγίες μου τυφλά;», ανέφερε αρχικά, υπογραμμίζοντας πως ο δικός του φόβος έγκειται στη «διαχειριστική πολιτική».
«Φοβάμαι πολύ, έτσι όπως υλοποιείται η διαχειριστική πολιτική, τα προϊόντα νέας τεχνολογίας που η “κακιά βασίλισσα” έρχεται και πλησιάζει τη Χιονάτη και της λέει “έχω τη ζώνη, έχω την χτένα” και στο τέλος φέρνει και το δηλητηριασμένο μήλο. Θα πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι εδώ υπάρχει μια προϊστορία. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και βρεθήκαμε μπροστά στις νέες ταυτότητες».
Ο κ. Βαθιώτης έκανε λόγο για δικλείδες ασφαλείας που παραβιάστηκαν, «όπως η απόφαση 2388 του ΣτΕ του 2019 που έκρινε εν μέρει άκυρη την ΥΑ του 2018 στο μέτρο που προέβλεπε τη δυνατότητα αποθήκευσης στοιχείων που χρειάζονται για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση η παρούσα και πονηρά βάζει στην ισχύουσα ΥΑ ένα παραθυράκι».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να συνδέσει τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας με το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Οι ταυτότητες συνδέονται με το εμβόλιο. Ζήσαμε επί τρία χρόνια δρακόντεια μέτρα και όπως φοβήθηκε ο πολίτης για το νέο προϊόν της τεχνολογίας, έτσι φοβάται και για ένα νέο προϊόν της τεχνολογίας το οποίο συνδέεται με ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στον βωμό της ασφάλειας έχουν κατακρεουργηθεί τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε ασφαλείς, αλλά θα πρέπει να είμαστε και ελεύθεροι», κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ήμερο μνημόσυνό του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News