Η καταγγελία-βόμβα του Σταύρου Κοντονή, η διακίνηση «μαύρου» χρήματος και η παραγραφή

Θετική αλλά καθυστερημένη η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω Μπάλλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δημιουργήθηκαν προβλήματα από τον χρόνο της ανακοίνωσης της απόφασης»
Σε σωστή κατεύθυνση αλλά με καθυστέρηση ήταν η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» την περασμένη Πέμπτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Η ανακοίνωση της ΕΔΕ:
«Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ελήφθη την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου περί αναστολής της λειτουργίας των Δικαστηρίων Περιφέρειας Αττικής κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Όμως τόσο ο τρόπος που ανακοινώθηκε, όσο και το ίδιο το περιεχόμενό της, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αργά την επόμενη ημέρα, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή της. Είναι κοινός τόπος ότι ο συντονισμός και η ομοιομορφία στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης επιτυγχάνονται μόνο μέσα από τη σαφήνεια ενός κανόνα. Αντίθετα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξιοποιήθηκε τίποτα από την τεράστια εμπειρία που έδωσε στους δικαστικούς σχηματισμούς κατά την προηγούμενη χρονιά, η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα η πρόβλεψη για εξαίρεση από την αναστολή των υποθέσεων «που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα» να οδηγήσει αναπόφευκτα σε διαφοροποιήσεις ανά δικαστικό σχηματισμό, σε ταλαιπωρία δικηγόρων και παραγόντων της δίκης και ενδεχομένως σε απώλεια δικαιωμάτων.
Επαναλαμβάνουμε στους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρουν την ευθύνη της κατάστασης που δημιουργήθηκε ότι προς αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων στο μέλλον είμαστε στη διάθεσή τους για συνδρομή τόσο στον τομέα της σχεδίασης όσο και της υλοποίησης αποτελεσματικότερων μέτρων. Αναφορικά δε με ανακοινώσεις μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσής μας, υπενθυμίζουμε ότι η Ε.Δ.Ε. εκπροσωπείται μόνο από το Προεδρείο της, ενώ η συσχέτιση της αντίδρασης των εκπροσώπων των δικηγόρων για τη δημιουργηθείσα κατάσταση με τις επικείμενες εκλογές των συλλόγων τους, δεν συμβάλλει στην επίτευξη της συνεργασίας μας, παρά μόνο δίνει αφορμή για περαιτέρω ένταση. Από την άλλη μεριά πρέπει να τονίσουμε ότι τα αιτήματα των δικηγορικών συλλόγων για πειθαρχικό έλεγχο ή παραίτηση των διοικήσεων των Δικαστηρίων, κινούνται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και προκαλούν αδικαιολόγητες αντιπαραθέσεις».

Δείτε ακόμα:  Απογοήτευσε ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός και έχασε την πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη

Newsroom | Pireas News