"Θυσία Ελευθερίας" από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ημέρες Θάλασσας 2022: “Θυσία Ελευθερίας” από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ηρωισμός και η θυσία των Ελλήνων του Πόντου, για τα ελληνικά τους ιδεώδη, τη χριστιανική πίστη και την ελευθερία, συνεχίζουν να εμπνέουν άτομα και φορείς που και σήμερα αγωνιούν για την επιβίωση των αρχών των προγόνων τους και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα της Μνήμης και της Μεταλαμπάδευσης.

Το «Θυσία Ελευθερίας», που η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή στον Πειραιά, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων και δράσεων «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά, αποτελεί ένα τέτοιο έργο. Εμπνευστής του ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, Ηρακλής Παπαγιαννίδης, ο οποίος έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Συντελεστές του, μια πολυπληθής ομάδα μελών των καλλιτεχνικών μας τμημάτων και μουσικών, που θα «μεταφέρουν» το μήνυμα των προγόνων μας στο σήμερα…

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού «Πυρρίχιο Πέταγμα» στον Πειραιά (Πλ. Αλεξάνδρας), για να παρακολουθήσετε το συγκλονιστικό δρώμενο με τίτλο «Θυσία Ελευθερίας», ώστε να επιβεβαιώνουμε ξανά και ξανά πως «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Δείτε ακόμα:  Ημέρες Θάλασσας 2022: Καταιγισμός παραπόνων από κατοίκους του Πειραιά για βεγγαλικά και ηχορύπανση

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.