Τι αλλαγές φέρνει στην εξιχνίαση δύσκολων υποθέσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα είναι μία τομή στη δικαιοσύνη»
«Την άλλη εβδομάδα περιμένουμε την έναρξη διαβούλευσης ενός εργαλείου που θα λύσει τα χέρια στους δικαστικούς λειτουργούς. Την Δευτέρα ή την Τρίτη καταθέτει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία» αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Νίκος Βασιλάκος, πραγματογνώμων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με τον συνεργάτη της ΕΛ.ΑΣ που αναζητά τα ψηφιακά ίχνη των υπόπτων σε πολύκροτες υποθέσεις, ο νέος αυτός φορέας, με πρόεδρο τον Εφέτη, Κώστα Σαριώτη, «δίνει εργαλειοθήκη ολόκληρη στους δικαστικούς λειτουργούς ώστε να μπορούν να καλούν τεχνικού συμβούλους την ώρα που πραγματεύονται μία υπόθεση».
Και όπως αποκάλυψε ο κ. Βασιλάκος, «όλο αυτό το διάστημα η ανακρίτρια που χειρίζεται το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε δικαίωμα να καλέσει τεχνικό σύμβουλο για να συνδράμει επιστημονικά στην υπόθεση. Αυτό από την Τρίτη θα αρχίσει να γίνεται εφικτό».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πραγματογνώμονας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αυτό είναι μια επιταγή του ταμείου Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντάς την αλλαγή αυτή ως «τομή στη δικαιοσύνη».
Όπως επισήμανε αυτό θα συνδράμει στο να γίνεται ευκολότερο το έργο των δικαστών για την τεκμηρίωση μιας υπόθεσης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί και συνελήφθησαν 7 άτομα στα χθεσινά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News