Τη Δευτέρα οι απολογίες των 7 συλληφθέντων για τη διακίνηση μεταναστών με σκάφος στην Παλαιοχώρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Αρχές το εντόπισαν στις 22 Νοεμβρίου
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα, ζήτησαν και πήραν σήμερα από τον ανακριτή Χανίων, οι 7 συλληφθέντες από τις Λιμενικές Αρχές, ως διακινητές 476 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί και διασωθεί μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στις 22 Νοεμβρίου 2022, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιοχώρας.
Οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης κατά συναυτουργία της εισόδου μεταναστών και της έκθεσης σε κίνδυνο, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, οι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο. Οι επτά συλληφθέντες είχαν την διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στο «κόκκινο» σχεδόν όλη η Ελλάδα – Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News