Τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα για την εξέλιξη της πανδημίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκε αύξηση και σε ποιες πτώση
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων της εβδομάδας 18 έως 24 Ιουλίου από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Ιουλίου στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε έξι από τις δώδεκα περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα περιοχές.
Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+28%), στην Περιφέρεια Αττικής (+20%) και στη Θεσσαλονίκη (+12%).
Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-52%), στη Λάρισα (-43%), στα Χανιά (-40%) και στον Άγιο Νικόλαο (-37%), ενώ οριακή ήταν η μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στην Κέρκυρα (-18%) και στην Αλεξανδρούπολη (-11%).
Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+10%) και στο Βόλο (-6%).

Δείτε ακόμα:  Συννεφιά, νέφος σκόνης και τοπικές λασποβροχές αύριο Πέμπτη

Newsroom | Pireas News