Τι δείχνουν τα στοιχεία από την έρευνα στο κινητό του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Αρχές διερευνούν αν έπεσε θύμα διαδικτυακού «Blackout Challenge» ή εκφοβισμού από το περιβάλλον του
Σοκ σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός μαθητή ηλικίας μόλις 14 ετών, που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Κάτω Πατήσια, με τις Αρχές να διερευνούν, αν το παιδί οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα εξαιτίας της συμμετοχής του σε κάποιο «Blackout Challenge» στο διαδίκτυο ή ήταν θύμα bullying.
Ο 14χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του από τη μητέρα του, την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο, ότι η αυτοκτονία του θα μπορούσε να συνδέεται με το «Blackout Challenge», γνωστό στους κύκλους των εφήβων στο Tik Tok, το οποίο καλεί τους έφηβους να ανεβάσουν βίντεο, όπου θα απεικονίζονται να δένουν τον λαιμό τους με τα κορδόνια του παπουτσιού τους μέχρι να λιποθυμήσουν.
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα στο κινητό του.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από την μέχρι τώρα έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φαίνεται ότι αυτό το ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου Κατερίνας Ρίστα, τα μέχρι τώρα δεδομένα από την έρευνα στο κινητό του παιδιού δεν φαίνεται να προκύπτει η συμμετοχή του σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση, που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο.
Στη συνέχεια, αναμένεται να διερευνηθεί από καταθέσεις τόσο των γονιών, αλλά και ανθρώπων από το περιβάλλον του παιδιού, αν είχε αναφερθεί ποτέ σε κάποιο παιχνίδι ή αν υπήρχαν κάτι άλλο στο μυαλό του, που τον βασάνιζε.
Συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι ήταν θύμα bullying
Την ίδια ώρα, οι συμμαθητές του 14χρονου καταγγέλλουν, ότι το παιδί έπεφτε σχεδόν καθημερινά θύμα bullying από άλλους συμμαθητές τους. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος έφηβος δέχθηκε ανελέητο εκφοβισμό την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του.
Ομάδα νεαρών από το σχολείο του, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ότι τον έβριζαν, τον απειλούσαν και του πετούσαν νεράτζια και πέτρες, ενώ τον παρενοχλούσαν μέχρι που έφτασε στο σπίτι του, όπου λίγες ώρες μετά αποφάσισε να κρεμαστεί. Για τον θάνατο του παιδιού που ήταν αθλητής του Παγκράτιου, έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία κατεπείγουσα έρευνα.

Δείτε ακόμα:  Εξαντλούνται τα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων μέχρι τον Δεκέμβριο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News