Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που σαρώνει την Αττική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το φαινόμενο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίδα στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά το πολικό κρύο και τις σφοδρές χιονοπτώσεις.
Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, εκτός από την χιονόπτωση, παρατηρείται συχνά και χαλαζόπτωση σε κάποια σημεία της καταιγίδας.
Η χιονόπτωση που ξεκίνησε λοιπόν θα συνεχιστεί και μετά το μεσημέρι θα ενταθεί και στα νοτιότερα τμήματα.
Τι είναι όμως οι χιονοκαταιγίδες που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας; Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, «οι χιονοκαταιγίδες, που ορισμένοι αποκαλούν χειμωνιάτικες καταιγίδες, είναι ασυνήθιστο είδος καταιγίδας (συμβαίνει μόνο λίγους μήνες του χρόνου) που αντί της βροχής συνοδεύεται από χιόνι. Όμως, η ένταση της χιονόπτωσης από έναν (χιονο)σωρειτομελανία είναι μεγαλύτερη από την ένταση της χιονόπτωσης που παράγεται από τα μελανοστρώματα ή τα παχιά υψιστρώματα».
«Έχει παρατηρηθεί χιονόστρωση ακόμα και ύψους 15 εκατοστών στη διάρκεια της ζωής μιας χιονοκαταιγίδας. Πάντως, θερμοδυναμικά, η χιονοκαταιγίδα δεν διαφέρει από τις άλλες καταιγίδες, εκτός από το γεγονός ότι οι κορυφές των σωρειτομελανιών δεν φθάνουν σε μεγάλο ύψος. Κατά τα άλλα, η βροντή μιας χιονοκαταιγίδας δεν ακούγεται από απόσταση μεγαλύτερη των 2 ή 3 χιλιομέτρων επειδή το χιόνι απορροφά τον ήχο της και τη νύχτα ο κεραυνός εμφανίζεται πιο φωτεινός λόγω της αντανάκλασης του φωτός από τις νιφάδες» αναφέρει επίσης σε ανάρτηση του.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τηλεθέαση: Τι έκαναν Άγριες Μέλισσες, Σασμός, Γη της Ελιάς και GNTM

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News