Τι γράφει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό – «Η βολή δεν ήταν ευθεία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου
Νέα στοιχεία τα οποία αφορούν τον θάνατο 20χρονου Σύρου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό μετά από μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στο Μοσχοχώρι Λάρισας βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μετά την ιατροδικαστική έκθεση.
Η βολή που έπληξε θανάσιμα στα πλευρά τον νεαρό δεν ήταν ευθεία αλλά υπό γωνία και προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και όπως επισημαίνει η ΕΡΤ η σφαίρα από το όπλο του 45χρονου ανθυπαστυνόμου, προκάλεσε θωρακικά τραύματα, ρήξη πνευμόνων και ο 20χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγη ώρα μετά το πυροβολισμό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετά την αυτοψία και την ιατροδικαστική έκθεση, τα ευρήματα συνάδουν με τον ισχυρισμό του 45χρονου αστυνομικού ότι δεν σημάδεψε τον 20χρονο και ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.
Τις επόμενες ημέρες, το σύνολο του προανακριτικού υλικού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη στον 45χρονο ανθυπαστυνόμο και με ποια κατηγορία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News