Τι ισχύει για την πρόσβαση σε χώρους και δραστηριότητες μετά τα νέα μέτρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων, πού απαιτείται μάσκα και πού πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
Σε ισχύ τίθενται από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα που εξήγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλάζοντας τον «χάρτη» πρόσβασης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.
Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.
Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες, θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

Δείτε ακόμα:  Στη Ρόδο βρέθηκε ο θρυλικός άσος του NBA «Μάτζικ» Τζόνσον

Newsroom | Pireas News