Τη θλίψη της για το ναυάγιο κοντά στη Φολέγανδρο εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες»
Τη θλίψη της για το πρόσφατο ναυάγιο κοντά στη Φολέγανδρο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι «αν και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής Ακτοφυλακής συνεχίζεται, υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες» και κάνει λόγο ίσως «για το χειρότερο ναυάγιο που έχει γίνει φέτος στο Αιγαίο».
«Το ναυάγιο αυτό είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση για το ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να επιχειρούν ριψοκίνδυνα ταξίδια αναζητώντας ασφάλεια», σημειώνει ο Αντριάνο Σιλβέστρι, βοηθός αντιπρόσωπος για θέματα προστασίας του οργανισμού στην Ελλάδα.
«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων μέσω της καθιέρωσης νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών οδών που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να καταφεύγουν σε διακινητές», προσθέτει.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2021, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Οι οκτώ μεγάλες αλλαγές στον ΕΦΚΑ

Newsroom | Pireas News