Τι υποστήριξαν οι τρεις πυγμάχοι που προπονήθηκαν μαζί του στο ρινγκ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι νέες καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (4/1) για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου.
Ο πρώτος που πέρασε τις πύλες της ΓΑΔΑ και κατέθεσε εκ νέου στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους ήταν ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, που το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έπεσε λιπόθυμος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι του.
Νέα κατάθεση έδωσαν ακόμη τρεις αθλητές – πυγμάχοι με τους οποίους ο 16χρονος πρωταθλητής είχε κάνει προπόνηση «sparring», η οποία θεωρείται ως η πλέον απαιτητική. Αυτό καθώς είναι ότι πιο κοντινό σε αγώνα, με τους πυγμάχους να ανταλλάσσουν χτυπήματα (σ.σ. εξασκώντας αμυντικές τακτικές και επιθετικές κινήσεις), φορώντας πάντα προστατευτική κάσκα και γάντια. Το «sparring», πάντως, ουδεμία σχέση έχει με παράνομους αγώνες πυγμαχίας –σενάριο το οποίο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αθλητές – πυγμάχοι στις καταθέσεις τους ανέφεραν πως η προπόνηση δεν «ξέφυγε» σε κανένα σημείο (σ.σ. έκαναν χαρακτηριστικά λόγο για «ελεγχόμενο sparring») και δεν υπήρξαν χτυπήματα πιο δυνατά από το προβλεπόμενο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 16χρονος πρωταθλητής κλήθηκε επί της ουσίας να αντιμετωπίσει πυγμάχους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε κιλά είναι κάτι που ενδεχομένως τον εξάντλησε.
Άλλωστε, προέρχονταν από μία πολύ εντατική περίοδο, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας να του συστήνει ανάπαυση και προπόνηση συντήρησης για έναν μήνα, κάτι που ο Βασίλης Τόπαλος δεν φαίνεται να ακολούθησε. Ο οργανισμός του λοιπόν ήταν ήδη αρκετά καταπονημένος, κάτι που ίσως να έπαιξε ρόλο στα όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε ακόμα:  Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News