Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Ηλιάδη με την κατηγορούμενη ζήτησε ο Κούγιας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο συνήγορος της 34χρονης χαρακτήρισε «ακραίο ψευδομάρτυρα» τον εντατικολόγο επιμένοντας ότι επιχείρησε να παγιδεύσει την εντολέα του
Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης ότι πρότεινε στη Ρούλα Πισπιρίγκου να συναινέσει στη δωρεά οργάνων της Τζωρτζίνας.
«Ποτέ» δεν έγινε τέτοια συζήτηση με την κατηγορούμενη ανέφερε στην κατάθεση του ο μάρτυρας ισχυρισμός ο οποίος αμφισβητήθηκε από τον Αλέξη Κούγια.
«Αυτός είναι ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης;» ρώτησε η πρόεδρος με τον συνήγορο να απαντά «από την πρώτη μέρα».
Πρόεδρος: Δεν το έχετε πει.
Αλ. Κούγιας: Δεν είχε κανέναν να την συμβουλέψει… Αυτή η συζήτηση, είναι πραγματικό γεγονός. Έγινε συζήτηση εάν θέλει να είναι δότης οργάνων σε περίπτωση που επέλθει ο θάνατος… το επεξεργάστηκα και άρχισα να το αναδεικνύω
Πρόεδρος: Και τι είπε;
Αλ. Κούγιας: Αρνήθηκε κατηγορηματικά
Πρόεδρος: Το γνωρίζει και ο πατέρας;
Αλ. Κούγιας: Ο πατέρας ήταν περαστικός από εκεί.
Πρόεδρος: Και δεν το μοιράστηκε;
Αλ. Κούγιας: Το απέκλεισε από την πρώτη στιγμή.
Ο συνήγορος της κατηγορούμενης χαρακτήρισε «ακραίο ψευδομάρτυρα» τον εντατικολόγο επιμένοντας ότι επιχείρησε να παγιδεύσει την εντολέα του. «Πρέπει να αναδείξω την αναξιοπιστία του μάρτυρα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος αμφισβήτησε έντονα τις αναφορές του για το σύνδρομο Μινχάουζεν και τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο κ. Ηλιάδης δέχτηκε «βολές» και για τους χαρακτηρισμούς του ότι η κατηγορούμενη ήταν «ψυχρή» κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού υποστηρίζοντας πως αποκρύπτει τις αναφορές του Μάνου Δασκαλάκη ότι «ήταν στοργική , πάνω στα παιδιά της» και του ζήτησε να μην την παρεξηγεί γιατί «έχει περάσει πολλά».
Το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε και με ερωτήσεις που αφορούσαν φωτογραφίες της Τζωρτζίνας μέσα από τη ΜΕΘ και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία . «Αυτές τις φωτογραφίες τις συζητούμε με τους γονείς , τις χρησιμοποιούμε για εκπαίδευση» είπε ο μάρτυρας. «Μόνο εσείς βγάζετε …κανένας άλλος γιατρός» απάντησε ο συνήγορος σημειώνοντας πως οι φωτογραφίες δεν έχουν ημερομηνία για να τις χρησιμοποιήσει παρατηρώντας την εξέλιξη.
«Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες» είπε ο μάρτυρας από διαφορά στάδια της νοσηλείας και τις προσκόμισε στο δικαστήριο.
Ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε πως έχει στη διάθεση του βίντεο του παιδιού, που του έστειλε η κατηγορούμενη, από τα οποία προκύπτει « ο αγώνας του». «Δείχνει ένα παιδί που έχει δυναμική εστιάζει , παρακολουθεί , χαμογελάει…» ανέφερε ενώ μίλησε και για άλλο βίντεο που ο ίδιος είχε ζητήσει για να καταγράψει ενδεχόμενες επιληπτικές κρίσεις. Τα επίμαχα βίντεο θα κατατεθούν στο δικαστήριο και ο γιατρός δήλωσε την επιθυμία του να εξηγήσει τι καταγράφουν .
Ο Αλέξης Κούγιας …απάντησε με άλλες φωτογραφίες της 8χρονης από τη ΜΕΘ με τη μητέρα της απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του μάρτυρα πως «η συμπεριφορά της σε σχέση με τη Τζωρτζίνα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε να δούμε από μια συνηθισμένη μητέρα που το παιδί της περνά μια τέτοια δύσκολη κατάσταση».
«Είναι μια στοργική φωτογραφία» σχολίασε ο μάρτυρας αναφερόμενος σε φωτογραφία του παιδιού με τη μητέρα του την οποία, όπως διευκρίνισε η κατηγορούμενη, έχει τραβηχτεί από το Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος παρακολουθούσε τη σημερινή διαδικασία .
Η εξέταση του μάρτυρα επικεντρώθηκε σε συνέντευξη του στην οποία ανέφερε ότι «το φινάλε του δράματος γράφτηκε στο Καραμανδάνειο». Ο εντατικολόγος ανέφερε πως πιστεύει ότι η αιφνίδια ανακοπή ήταν «ένας τρίτος θάνατος» ωστόσο αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι της είπε πως «αν η αναζωογόνηση είχε γίνει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά το παιδί θα πήγαινε σχολείο».«Είμαι επαγγελματίας υγείας δεν θα το έλεγα…εμείς μέρα νύχτα δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει» τόνισε.
Ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε ζητώντας μάλιστα να γίνει κατ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη μετά την απολογία της.
«Δεν περιμένανε ότι το παιδί θα περπατούσε. Δεν της δόθηκε ο χρόνος γιατί έφυγε από τη ζωή . Μακάρι να γινόταν δική μου διάψευση… Το παιδί θα ήταν πεθαμένο αν δεν υπήρχε ο κ. Χασαπόπουλος» είπε ο μάρτυρας ο οποιος κλήθηκε να εξηγήσει τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί στην παιδιατρική του Ρίο και όχι στη ΜΕΘ.
Αλέξης Κούγιας: θα μπορούσε να τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη ;
Μάρτυρας: αυτό δεν το γνωρίζει κανείς
Με σειρά ερωτήσεων της η υπεράσπιση επιχείρησε να αναδείξει τη θέση της 34χρονης πως δεν ευθύνεται για τα επεισόδια επικαλούμενη και επικοινωνίες της με το γιατρό στις οποίες του ζητούσε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.
«Πρέπει να με οδηγήσετε σε μια αιτία» απάντησε ο μάρτυρας με τον Αλέξη Κούγια να λέει «δεν υπάρχει αιτία» και το μάρτυρα να επανέρχεται λέγοντας «γι αυτό δεν την περνάμε στη μονάδα».
«Τα επεισόδια τα είδαν οι γιατροί και η κατηγορούμενη παρακαλούσε να πάει το παιδί στη ΜΕΘ» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου που δήλωσε πως «αμφισβητούν ότι έχουν κάνει στη ΜΕΘ».
Αλέξης Κούγιας: Πώς μπορεί να προκαλέσει η κατηγορούμενη τα επεισόδια και να μην το σκοτώσει … και να παρακαλάει να πάει το παιδί στη ΜΕΘ . Πώς το βλέπετε σε σχέση με το κατηγορητήριο;
Μάρτυρας: Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω
Το σχόλιο του εντατικολόγου ότι θέλανε να «δουν αν ισχύουν τα επεισόδια» προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια.
Αλέξης Κούγιας: Τι αν ισχύουν τα επεισόδια, συνεργαζόταν η κατηγορούμενη με τους γιατρούς;
Μάρτυρας: Αν υπάρχουν τα επεισόδια σημαίνει πως πρέπει να τα ξαναδούμε δεν γίνεται δια μαγείας … 72 ώρες στη ΜΕΘ δεν υπάρχει καταγεγραμμένο ούτε μισό επεισόδιο. Για αυτό υπάρχουν και φωτογραφίες του παιδιού εκεί, να δείτε πόσο όμορφα κοιμάται εκεί.. ως δια μαγείας τα επεισόδια εξαφανίστηκαν.
Αλέξης Κούγιας: Αυτό σημαίνει ότι δεν συνέβησαν;
Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό
Πρόεδρος: Σας έχει απαντήσει ότι δεν ξέρει αν αυτά τα επεισόδια είναι πραγματικά.
Η εξέταση του κ. Ηλιάδη θα συνεχιστεί σε άλλη δικάσιμο.
Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου

Δείτε ακόμα:  «Ο Μάρτης για άλλη μια φορά θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News