Τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να σωθεί η Αρχαία Ολυμπία – Δείτε νέες εικόνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει απειλητικά – Έχουν ενισχυθεί η πυροσβεστικές δυνάμεις – 12 Κοινότητες εκκενώθηκαν, ενώ 20 σπίτια κάηκαν
Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί μνημείο του παγκόσμιου και όχι μόνο του ελληνικού πολιτισμού και γι’ αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο τις φλόγες.
Η φωτιά στην Ηλεία έχει εξαπλωθεί σε 3 πύρινα μέτωπα, με τους κατοίκους να βοηθάνε στην κατάσβεση, ενώ τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα πυρόσβεσης έχουν σταματήσει να επιχειρούν λόγω της νύχτας.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, καθώς 12 κοινότητες εκκενώθηκαν, ενώ 20 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Εντολή εκκένωσης της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά απειλεί την περιοχή. Εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να απομακρυνθούν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για την κοινότητα Πουρνάρι.
Στην Αρχαία Ολυμπία μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία δήλωσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί ο χώρος λίκνο του πολιτισμού, αλλά και το μουσείο.
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα, ενώ στη μάχη έχουν πέσει υδροφόρες και από τις κοινότητες της περιοχής. Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο βράδυ, ενώ η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Δείτε εικόνες από την πύρινη λαίλαπα:

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Ήμουν με 3-4 άνδρες την ίδια περίοδο – Κατά περιόδους… με πιάνει πάλι»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News