Tο BBC αποθέωσε την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2024 και τη Μαρίνα Σάττι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος»
Πολύ θετικά ήταν τα σχόλιατου BBC για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision. Γνωστό για τις «αιχμηρές» του κριτικές και το ιδιαίτερο χιούμορ του, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τον διαγωνισμό τραγουδιού, το BBC δημοσίευσε έναν κατάλογο με τη λίστα των συμμετοχών και αναφέρθηκε στο «Ζάρι».
Συγκεκριμένα, ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, το κατατάσσει στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion», όπως τα χαρακτηρίζει.
«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σε έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον “πιο κυριολεκτικό στίχο” αυτής της χρονιάς», γράφει ο Μαρκ Σάβατζ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News