«Το χειμώνα έρχεται 7ο κύμα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα ελεγχθεί
Για επερχόμενο 7ο κύμα κορονοϊού αναφέρθηκε ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
«Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο. Και οι τρεις είναι πολύ κοντά μας. Κλείνει το καλοκαίρι με ένα 6ο κύμα, τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο, δεν είναι λίγοι. Είναι ένας πόλεμος. Το κέντρο βάρους των συνεπειών της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα» είπε στο OPEN.
Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στις δύο προϋποθέσεις για να είναι το 7ο κύμα ελεγχόμενο. «Το 7ο κύμα έρχεται τον χειμώνα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να είναι ελεγχόμενο: η πρώτη να μην εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα. Η δεύτερη είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι, δεν υπάρχει η εμβολιαστική καμπάνια. Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αποτρέψουμε τις συνέπειες. Να δούμε ένα χειμώνα καλύτερο από τον προηγούμενο».
Όπως είπε κάποια μέτρα πρέπει να παραμείνουν και να εφαρμοστούν.
«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ένα self test, με ένα rapid, να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν οι κλήσεις προς την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News