Το ελληνικό χωριό που υπερηφανεύεται ότι είναι το ψηλότερο των Βαλκανίων

Το ελληνικό χωριό που υπερηφανεύεται ότι είναι το ψηλότερο των Βαλκανίων

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβλητικές βουνοκορφές, τοπία που κόβουν την ανάσα, αλπικές εικόνες και ήχοι της φύσης να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σε ένα ελληνικό χωριό που ξεχωρίζει.

Όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για το γεγονός ότι θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων. Ο λόγος για τη Σαμαρίνα. Γραφική και επιβλητική, στέκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Σμόλικα και μπορεί να σου προσφέρει λίγες μέρες απόλυτης χαλάρωσης μακριά από όλους και από όλα.

Αν αυτές τις μέρες καταφέρεις και τις ξεκλέψεις μέσα στο φθινόπωρο, τότε μην το σκεφτείς καθόλου. Ετοίμαστε βαλίτσες και έφυγες!

Σαμαρίνα: Το ελληνικό χωριό που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

Η Σαμαρίνα είναι το όμορφο χωριό των Γρεβενών που αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Γιατί έχει πάντα να σου προσφέρει την ομορφιά της φύσης, την ησυχία και το πολύ καλό φαγητό. Το τελευταίο είναι το σήμα κατατεθέν του αφού αν είσαι καλοφαγάς και σου αρέσει το κρέας, εκεί θα κάνεις ένα παραδοσιακό γαστρονομικό ταξίδι.

Το υψόμετρο της Σαμαρίνας, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι τα 1.450 μέτρα και γι’ αυτό δε θεωρείται μόνο το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων. Το γνήσιο αυτό βλαχοχώρι κρατάει τις παραδόσεις και εκεί θα δεις μια άλλη Ελλάδα που τόσο μπορεί να νοσταλγείς στην καθημερινότητά σου. Εκτός από ψηλό υψόμετρο, αυτό το χωριό έχει και πολλή ζωντάνια. Οι κάτοικοι που είναι σε μεγάλο βαθμό κτηνοτρόφοι και πολύ δραστήριοι. Εκτός από το να εργάζονται, ξέρουν να περνούν καλά και αυτό θα το καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί.

Δείτε ακόμα:  Παράνομη η φορολόγηση των ευρωβουλευτών στην Ελλάδα

Οι ταβέρνες γεμίζουν όχι μόνο από επισκέπτες αλλά και από ντόπιους που μαζεύονται για να πιουν ένα τσίπουρο, μια μπύρα και να φάνε ένα μεζέ. Και περιμένουν εσένα να γίνεις ένα με την παρέα. Αν είσαι τυχερός θα πετύχεις κανέναν πιο παλιό για να σου διηγηθεί καμιά ιστορία από τα παλιά. Για το χωριό και τους θρύλους του. Και θα δώσεις την υπόσχεση ότι κάποτε θα επιστρέψεις…

Πώς θα πας στη Σαμαρίνα

Το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας δεν είναι και το πιο κοντινό στην Αθήνα. Χρειάζεσαι περίπου έξι ώρες για να πας εκεί οπότε καλό είναι να έχεις τουλάχιστον πέντε μέρες στη διάθεσή σου για να μην σε κουράσεις το ταξίδι και να το απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται. Θα κάνεις πολλές βόλτες στο δάσος και αν σου αρέσει η πεζοπορία θα ανακαλύψεις διαδρομές βγαλμένες σαν από παραμύθι.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News