Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα: Το μήνυμα για τον καρκίνο του Μαστού στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας

Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα: Το μήνυμα για τον καρκίνο του Μαστού στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ;

Στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού, στη Συνεδρία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και την ψηφιακή ενημέρωση για το κοινό και τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού, για το πώς πρέπει να μεταφέρεται η Ιατρική γνώση στο κοινό, ανέφερα τα εξής:

Σύμφωνα με τον Άγγλο Φιλόσοφο Φράνσις Μπέϊκον “Η Γνώση είναι δύναμη” και αναφέρθηκα στην τεράστια εξέλιξη και στα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με την ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους Ιατρούς που μεταδίδουν με τρόπο κατανοητό και εκλαϊκευμένο την πληροφορία στο κοινό.

Oι ειδήσεις από το χώρο της Υγείας γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακές. Τα ΜΜΕ συνεπικουρούμενα από την τεχνολογία, είναι διαμεσολαβητές της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό, το οποίο ενημερώνεται μέσα από εκλαϊκευμένα άρθρα, εκπομπές, ρεπορτάζ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ρόλος των Δημοσιογράφων είναι σημαντικός και βοηθητικός προς την κατεύθυνση μετάδοσης των επιστημονικών εξελίξεων. Η συνεργασία Ιατρού και Δημοσιογράφου είναι καταλυτική για τη σωστή πληροφόρηση του κοινού.
Είναι γεγονός ότι για τους περισσότερους σήμερα συνανθρώπους μας η επιστημονική αλήθεια είναι ουσιαστικά αυτό που διαβάζουν στις ιστοσελίδες, στις Εφημερίδες ή παρακολουθούν στα Δελτία Ειδήσεων όπως έχει επανειλημμένα τονισθεί.
Ο Ιατρός όμως με τρόπο εκλαϊκευμένο, με λόγια απλά και λιτά μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την «τέχνη» του και να δώσει στο κοινό να κατανοήσει με σαφήνεια και χωρίς φόβο την ανάγκη πρόσβασης και επικοινωνίας, γενικότερα θα πω με τις δομές Υγείας και ειδικότερα με τον εξειδικευμένο Ιατρό, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Και θα ολοκληρώσω τη σκέψη μου με το γνωμικό που λέει: “Ο άνθρωπος ζει με αυτά που παίρνει, αλλά ολοκληρώνει τη ζωή του με αυτά που δίνει”.
Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και με τους Ιατρούς

Δείτε ακόμα:  Άφθες: Αυτή η βιταμίνη βοηθάει στην θεραπεία τους

Η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα μας μιλάει για το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού!Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Χειρουργός Γυναικολόγος- Χειρουργός Μαστολόγος με Ειδίκευση στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού

🎗 Η πρόληψη σώζει ζωές.
Βρείτε μας: 📌 Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124B, Athens, Greece
☎ 210 77 71 246
📩 lydiamouzaka@yahoo.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News