Το πρωί αντιδήμαρχος στην Γαύδο και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρειάστηκε να βγάλει ειδική επαγγελματική άδεια οδηγήσεως για να μπορεί να χειριστεί τα οχήματα του δήμου
Ο Μιχάλης Λαμπάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γαύδου, ανέλαβε το αξίωμα του, γνωρίζοντας τις τον περίμενε. «Είναι ένα νησί όπου χαίρεσαι να δουλεύεις, δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι, και το προσωπικό εκ των πραγμάτων είναι λίγο».
Τον χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους 200 και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Το καλοκαίρι με δίμηνες συμβάσεις η δημοτική αρχή καλύπτει τις ανάγκες σε προσωπικό και τα δυο απορριμματοφόρα καλύπτουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, μετέδωσε η εκπομπή «Περίμετρος» στην ΕΡΤ3.

Ο κ. Λαμπάκης χρειάστηκε να βγάλει ειδική επαγγελματική άδεια οδηγήσεως για να μπορεί να χειριστεί τα οχήματα του δήμου. «Όταν αναλάβαμε ως δημοτική αρχή δεν υπήρχε ούτε απορριμματοφόρο. Γνωρίζαμε τι θα ακολουθούσε». Όπως λέει ο ευδιάθετος αντιδήμαρχος, έχουν καταθέσει αίτημα για την πρόσληψη προσωπικού, αλλά οι θέσεις ανοίγουν μέσω ΑΣΕΠ και μπορεί κάποιος να περάσει, αλλά να μην επιλέξει το νησί ως τόπο διαμονής. Εκείνο που διασώζει την μικρή Γαύδο από τις συνέπειες του τουρισμού στην καθαριότητα είναι ότι οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο νησί ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και φροντίζουν να μην ρυπαίνουν με τα συνήθη σκουπίδια τις παραλίες.
Όλα τα σκουπίδια μεταφέρονται στα Χανιά και στα Σφακιά και εκεί γίνεται η διαχείριση τους, καθώς το νησί είναι πολύ μικρό για να λύσει το θέμα της ανακύκλωσης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης στο κέντρο της Αθήνας

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News