Τοκογλύφοι εκβίαζαν και απειλούσαν θύμα τους για χρέος που δεν είχε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με απειλές τον ανάγκαζαν να υπογράφει συναλλαγματικές δεκάδων χιλιάδων ευρώ
Συνελήφθησαν σήμερα στη Λάρισα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας δύο Έλληνες, κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, σύμφωνα με καταγγελία, το θύμα περί το 2008 δανείστηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, από τον ένα δράστη το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και στο πλαίσιο της συναλλαγής αυτής συμφώνησαν προφορικά την εξόφληση του ποσού αυτού μέσα στα επόμενα 3 έτη, χωρίς την ύπαρξη τόκου πέραν του εκάστοτε ισχύοντος τραπεζικού επιτοκίου.
Το 2012 κι ενώ το θύμα είχε επιστρέψει τμηματικά το παραπάνω χρηματικό ποσό, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των τόκων, ο δράστης τον ανάγκασε να αποδεχτεί ως οφειλέτης, συναλλαγματική υπέρ αυτού ύψους 20.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τον διασύρει στην πόλη της Λάρισας. Έκτοτε και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και φέτος, σε κάθε συνάντησή του με τον παθόντα, με την παρουσία από το 2021 και μετά και συνεργού του, ο πρώτος δράστης ασκώντας στο θύμα ψυχολογική πίεση και με λεκτικές απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, τον υποχρέωνε να υπογράφει σχεδόν κάθε χρόνο και νέες συναλλαγματικές.
Ως αποτέλεσμα, υποκύπτοντας στις απειλές και τους εκβιασμούς, το θύμα υπέγραψε συναλλαγματικές συνολικής αξίας 95.000 ευρώ, ενώ μαζί με φιλικό του πρόσωπο που συμμετείχε ως τριτεγγυητής, αναγκάστηκαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις περί αποδοχής οφειλών ύψους 60.000 και 40.000 ευρώ αντίστοιχα προς το πρόσωπο του πρώτου δράστη, στον οποίο είχε ήδη καταβάλει ο παθών το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες ο δράστης συνοδευόμενος από τον συνεργό του μετέβη σε γραφείο του παθόντος, όπου προέβη σε λεκτικές απειλές σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του ιδίου και της οικογένειάς του, προκειμένου να τον εξαναγκάσει να καταβάλει χρήματα. Μάλιστα, ο δεύτερος δράστης επιχείρησε να χτυπήσει με τα χέρια του τον παθόντα. Οι δράστες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε 52χρονη στο σπίτι της από κορονοϊό – Αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο

Newsroom | Pireas News