ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Τρομοκρατική ενέργεια κατά του νοσοκομείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακινητοποίησαν τουλάχιστον μία γυναίκα security
Πολύ «περίεργη» χαρακτηρίζεται από πηγές της ΕΛΑΣ η ανατίναξη του ΑΤΜ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/7) στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο στο Μαρούσι, με τους δράστες να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές στη μέσα πλευρά της εισόδου του κτιρίου.
Αυτό καθώς επρόκειτο για ένα «χτύπημα» υψηλής επικινδυνότητας, μιας και χρειάζεται και με απειλή όπλου ακινητοποιήσουν τουλάχιστον μία γυναίκα security, ενώ και η διαφυγή από το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους εμπλεκόμενους φέρεται να φορούσε ιατρική ρόμπα (σ.σ. για να προσομοιάζει στο προσωπικό του νοσοκομείου) και ο δεύτερος στολή υψηλής προστασίας για τον Covid-19.

Παρά την ισχυρότατη έκρηξη και την ολική καταστροφή του ATM, φαίνεται πως οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, δεν έχουν εντοπιστεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που ενδεχομένως να παραπέμπει στη μέθοδο ανατίναξης με αέριο (σ.σ. Plofkraak).

Πλεύρης: Πρόκειται για εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια κατά του νοσοκομείου
Κατά όσων ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο τάχθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης (7/7).
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Έχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

 
«Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως επισήμανε το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου.
«Είναι εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» είπε ο κ. Πλεύρης.
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπλήρωσε.
ΔΟΥ Αμαρουσίου: Προσωρινά κλειστή για το κοινό
Κλειστή είναι, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η ΔΥΟ Αμαρουσίου, όπου το πρωί σημειώθηκε επίσης έκρηξη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, σημειώθηκε στις 04:00 και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

Δείτε ακόμα:  Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που αγνοούνταν από χθες στη θάλασσα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News