Β Πειραιά: Ο Γιάννης Ραγκούσης ζητά άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών

Β Πειραιά: Ο Γιάννης Ραγκούσης ζητά άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, το αίτημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών.

Νίκαια, 23 Σεπτεμβρίου 2022

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών που αντιμετωπίζουν μέγιστο πρόβλημα επιβίωσης, λόγω της ακρίβειας και της εκτόξευσης του κόστους διαβίωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η καθήλωση των μισθών των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, την ενεργειακή ακρίβεια και το χαμηλό μισθό του νεοδιόριστου (737 €), δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των παγίων εξόδων στέγασής τους. Για τους λόγους αυτούς αιτούνται την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων υπηρετούν στις εσχατιές της χώρας, ιδιαίτερα στα δημοφιλή τουριστικά νησιά και την επαναφορά/επέκταση του επιδόματος στέγασης/σίτισης που κατάργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

1. την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Μέτρα οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών, ζητά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το υπ. αρ. 1340/8-9-2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, αναδεικνύοντας το μέγιστο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές, οι οποίοι υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με μεγάλο κόστος προσωπικό, οικογενειακό, οικονομικό.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Ο Γιάννης Ραγκούσης ζητά να αποκατασταθούν οι αδικίες στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης»

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), επισημαίνει μεταξύ άλλων:

1. Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών για περισσότερα από 10 χρόνια σε συνδυασμό με τον πρωτοφανή πληθωρισμό που καταγράφεται πλέον στη χώρα μας, εκτινάσσει στα ύψη το κόστος των ενοικίων, των λογαριασμών, των μετακινήσεων, αλλά και των βασικών ειδών, οδηγεί στην αδυναμία των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

2. Συνάδελφοι νεοεισερχόμενοι στην εκπαίδευση λαμβάνουν μισθό μόλις 737€, μισθός κατώτερος ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα, που δεν αρκεί για την κάλυψη ούτε των παγίων εξόδων στέγασής τους.

3. Tο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφάσισε την άμεση διεκδίκηση οικονομικών αιτημάτων, μεταξύ των οποίων:

i. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσω υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.

ii. Άμεσο μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17.

iii. Άμεση αύξηση μισθών ίση –κατ’ελάχιστο- με τον ρυθμό του πληθωρισμού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

iv. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις που έφεραν τα μνημόνια.

v. Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων με οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

vi. Αύξηση των αποζημιώσεων για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).

4. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα αυτονόητα αιτήματα του εκπαιδευτικού κλάδου, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση – οδηγία προς τους Δήμους καταργεί το χρηματικό επίδομα στέγασης – σίτισης που δινόταν σε Δημοσίους υπαλλήλους.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 23-9-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

 

Δείτε ακόμα:  Β Πειραιά: Καταγγελία Ραγκούση για εκδικητική πολιτική δίωξη της Διευθύντριας του ΕΦΚΑ Κερατσινίου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News