ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Βανδάλισαν τον ανδριάντα του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο Αρκαλοχώρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι άγνωστοι μουτζούρωσαν με σπρέι το άγαλμα του εκτελεσθέντα από τους Ναζί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944
Τον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο Αρκαλοχώρι βανδάλισαν άγνωστοι, που μουτζούρωσαν με σπρέι το άγαλμα σε διάφορα σημεία, ενώ έσπασαν τη μαρμάρινη επιγραφή με τα λόγια του αγωνιστή.
Η δημοτική Αρχή κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ παράλληλα τα ειδικά συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό του ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ωστόσο η μαρμάρινη επιγραφή που έσπασε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί. Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, κατήγγειλε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό του μνημείου, λέγοντας ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια.
Το Αρκαλοχώρι πάντα τιμούσε και πάντα θα τιμά την ιστορία του. Ο Σουκατζίδης ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, ο οποίος μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι, κατάφερε να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας ως ένας ήρωας που δεν λύγισε. Δυστυχώς οι πράξεις αυτές, τις οποίες καταδικάζουμε με απέχθεια και αποστροφή, προσβάλλουν την ιστορία, το ήθος και τον πολιτισμό μας» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ο 70χρονος είπε στον ανακριτή ότι φοβόταν επειδή στο παρελθόν ληστές είχαν αποπειραθεί δυο φορές να εισβάλλουν στο σπίτι του

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News