Βαρύς ο φόρος αίματος και τον Οκτώβριο στους δρόμους της Αττικής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 661 τραυματίστηκαν
Δώδεκα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και 661 τραυματιστήκαν συνολικά σε 592 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο 2021 στην Αττική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε 12 τροχαία δυστυχήματα σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι, ενώ σε 580 ατυχήματα τραυματίστηκαν συνολικά 661 άνθρωποι, 15 σοβαρά και 646 ελαφρά.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.253 παραβάσεις από τις οποίες 795 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
– 345 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι – 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,- 1.913 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,- 187 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,- 254 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,- 562 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,- 913 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,- 34 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Μόνιμη κάτοικος στο Μαϊάμι αποφάσισε να γίνει η χήρα του Γιώργου Τράγκα

Newsroom | Pireas News