Βεάκειο Θέατρο: Φιλανθρωπική συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε»

Βεάκειο Θέατρο: Φιλανθρωπική συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε  χθες, στην φιλανθρωπική συναυλία κατά της φτώχειας «Σμυρνέϊκο Μινόρε»  που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ε.Β.Ε.Π. στο Βεάκειο θέατρο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αφιέρωσε την φιλανθρωπική της συναυλία, στα τραγικά γεγονότα του 1922 και στον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός και Δημήτρης Κοντογιάννης, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με σκοπό την ενίσχυση του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Πειραιώς κατά της φτώχειας και τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης μιας και η πόλη του Πειραιά υπήρξε το λιμάνι των κατατρεγμένων και διασωθέντων Ελλήνων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η  Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δημοσιογράφος κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και οι δημοσιογράφοι   κα Μπάγια Αντωνοπούλου και κ. Δημήτρης Αλφιέρης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων, σημείωσε:

 «Είναι μια εκδήλωση με χρυσό περιεχόμενο. Μια εκδήλωση μνήμης και ευλαβικής προσέγγισης στους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής καταστροφής. Μία γιορτή  για την τρίτη και τέταρτη ηλικία για το Γηροκομείο Πειραιώς, το ίδρυμα που εμβληματικά υπάρχει στην πόλη μας από το 1890 και  το οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω μαζί με τον Δήμαρχο o οποίος είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μείζον είναι επίσης το θέμα αντιμετώπισης της ένδειας, της φτώχειας, γιατί είμαστε το μεγάλο λιμάνι και σε κάθε μεγάλο λιμάνι υπάρχει ανάγκη βοήθειας όλων όσοι προστρέχουν σε αυτά. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στον δήμο μας, στην πόλη μας, στους πολίτες μας κάθε ευλογία και δύναμη».

Δείτε ακόμα:  «Piraeus Sports Camp»: Δωρεάν για τα παιδιά του δήμου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 

 «Η φιλανθρωπική συναυλία είναι μία ακόμα όμορφη πρωτοβουλία της Μητρόπολης Πειραιά,  με αφορμή την χρονιά μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είναι μια εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν  σε αυτούς που έχουν ανάγκη.  Η Μητρόπολη Πειραιά επιδεικνύει διαχρονικά σπουδαία φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και ο  Μητροπολίτης Πειραιώς είναι ένας δραστήριος άνθρωπος κοντά στην κοινωνία, κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κοντά σε κάθε Πειραιώτη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  και εμείς ως δήμος είμαστε πάντα δίπλα του. Συνεργαζόμαστε, στηρίζουμε και  βοηθούμε όπου μπορούμε».

Από τον Δήμο Πειραιά στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Oι Αντιδήμαρχοι:  κα Κυριακή Μπουρδάκου, κκ Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, πρόεδροι κοινοτήτων και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News