Βίντεο-ντοκουμέντο από τη φρεγάτα «Ψαρά την στιγμή που καταρρίπτει drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το ολλανδικό ναυτικό
Απίστευτο και τρομακτικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τα τελευταία 50 δευτερόλεπτα πριν από την κατάρριψη του drone των Χούθι από την φρεγάτα «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το βίντεο αποδίδεται στο ολλανδικό ναυτικό. Ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ασπίδες» για το τρέχον εξάμηνο είναι Ολλανδός και πριν από λίγα λεπτά το Ναυτικό της πατρίδας του εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ενημερώθηκε η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» από δικό τους πλοίο για την εισερχόμενη απειλή.
Η κατάρριψη έγινε με το πυροβόλο των 5 ιντσών, ενώ η δεύτερη με το σύστημα αντιμέτρων, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως το έχει αναπτύξει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και κατάφερε να το εφαρμόσει πάνω στη φρεγάτα.
Το σύστημα κάνει παρεμβολές σε μεγάλη απόσταση από τη φρεγάτα, με αποτέλεσμα να καταρρίπτει όποιο drone κινείται απειλητικά προς το μέρος της.

HS Psara 🇬🇷 heeft afgelopen nacht een drone-aanval van de Houthi’s afgewend tijdens het begeleiden van een vrachtschip door de Golf van Aden in het kader van @EUNAVFORASPIDES. https://t.co/JJ5CCX3Kc5. Karel Doorman waarschuwde voor de naderende dreiging 👉 https://t.co/28EBe7l4l5 pic.twitter.com/oNXT2SU6HU
— Koninklijke Marine (@kon_marine) July 8, 2024

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News