Βίντεο-σοκ με Έλληνα αλεξιπτωτιστή να «κρέμεται» έξω από C-130

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποφεύχθηκε τραγωδία όταν ο βρόγχος του αλεξιπτώτου δεν αποδεσμεύτηκε από τον στατικό ιμάντα
Εικόνες σοκ ήρθαν στην δημοσιότητα από ένα παρολίγον ατύχημα με αλεξιπτωτιστή της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος βρέθηκε να κρέμεται από ιμάντα έξω από το C-130 από το οποίο επιχειρούσε ελεύθερη πτώση.
Το περιστατικό συνέβη στην ζώνη ρίψεως αλεξιπτωτιστών Τερσεφάνου στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου άλματος με τη συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρθηκε, έγινε κάποιο λάθος στη συσκευασία του αλεξιπτώτου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνδεθεί ο βρόγχος του αλεξιπτώτου με τον στατικό ιμάντα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει συρόμενος από το αεροπλάνο ο αλεξιπτωτιστής.
Ως σημαντικό σε αυτή την υπόθεση εκτιμάται, το ότι τηρήθηκε η ψυχραιμία, λειτούργησε ο επαγγελματισμός τόσο των αλεξιπτωτιστών που οι αρχηγοί ρίψεως έχουν τεράστια εμπειρία με χιλιάδες άλματα στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως στην καριέρα τους και κατάφεραν με χειρουργικές κινήσεις να φέρουν στην άτρακτο του αεροσκάφους τον κρεμάμενο αλεξιπτωτιστή.
Σημαντική ήταν και η συμβολή του πληρώματος του C-130, τόσο των τεχνικών που είναι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, όσο και των πιλότων οι οποίοι έδιναν τις κατάλληλες κλήσεις στο αεροσκάφος, ώστε να μη συμβεί το παραμικρό στον αλεξιπτωτιστή, μέχρι να καταφέρουν οι συνάδελφοί τους να τον φέρουν ξανά κοντά τους. Βεβαίως, το άλμα ακυρώθηκε ώστε να γίνει έλεγχος στα αλεξίπτωτα των στελεχών που θα έκαναν άλμα και θα επαναληφθεί το προσεχές διάστημα.
Σημειώνεται ότι, στατιστικά, αυτό το ατύχημα μπορεί να συμβεί 3-4 φορές τον χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο και επειδή ακριβώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε η στρατιωτική ηγεσία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σκοπεύει να βραβεύσει τόσο τα έμπειρα στελέχη που επανέφεραν τον αλεξιπτωτιστή στο αεροσκάφος αλλά και τα μέλη του πληρώματος του C-130.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε 6χρονη στα επείγοντα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου – Το κοριτσάκι υπέστη δύο ανακοπές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News