"Βράζει" η Νέα Δημοκρατία: Τι παίχτηκε με τον Αποστολάκη και οι προβληματισμοί των βουλευτών

“Βράζει” η Νέα Δημοκρατία: Τι παίχτηκε με τον Αποστολάκη και οι προβληματισμοί των βουλευτών

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δηλαδή, εμείς δεν διαθέτουμε άξια στελέχη να βγάλουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή της Πολιτικής Προστασίας» διερωτώνται χαρακτηριστικά βουλευτές της ΝΔ.
 
Η υπόθεση Αποστολάκη και πονοκέφαλος στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Mία νέα «χρυσή εφεδρεία» για να μπορέσει να γίνει πράξη η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και να θωρακιστεί η χώρα έναντι των δραματικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αναζητεί εναγωνίως το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την απόφαση του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη να ανακρούσει πρύμναν, υπό την πίεση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και να «αδειάσει» τον πρωθυπουργό λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να αναζητεί επικεφαλής για το αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που είχε σχεδιάσει να δημιουργήσει, με ανάλογα χαρακτηριστικά με αυτά του κ. Αποστολάκη: Προερχόμενο, δηλαδή, από πολιτικό χώρο εκτός ΝΔ και με τα εχέγγυα της διακομματικότητας – την οποία, ωστόσο, ο ναύαρχος εν αποστρατεία αποδείχθηκε ότι δεν διαθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, και πάρα την προσπάθεια που καταβάλλεται από χθες από την κυβέρνηση να χρεωθεί η ευθύνη του ναυαγίου αποκλειστικά στην παρέμβαση Τσίπρα και την αδυναμία Αποστολάκη να την αγνοήσει, γαλάζια στελέχη και βουλευτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τον εμπνευστή της ιδέας για την αξιοποίηση του πρώην υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επιλογή να εξαγγελθεί η ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας – όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης – και εν συνεχεία να παραμείνει Γραμματεία. «Δηλαδή, εμείς δεν διαθέτουμε άξια στελέχη να βγάλουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή της Πολιτικής Προστασίας» διερωτώνται χαρακτηριστικά βουλευτές της ΝΔ.

Όπως και να έχει, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τον σφοδρότατο πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικά περιθώρια για συναίνεση, πιθανότατα ούτε καν για συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, αφού τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον κ. Αποστολάκη ήταν μια ενωτική επιλογή, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για την απρόσμενη εξέλιξη που ακολούθησε των ανακοινώσεων για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Ο κ. Αποστολάκης εχθές το βράδυ αποδέχτηκε οριστικά την πρόσκληση για συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αφού είχε προηγηθεί ένας κύκλος διαβούλευσης. Σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωσή του δεχόταν συγχαρητήρια από ανθρώπους, ειδοποίησε το Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει στην ορκωμοσία. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο ίδιος ζήτησε να ενημερώσει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης τον κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε πως «εδώ τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά».

«Το τι έγινε και τι δεν έγινε με τον κ. Αποστολάκη είναι μια συζήτηση. Για εμάς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε, μετά βγήκε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον έλεγε αποστάτη, του έλεγε ότι εξαγοράζεται. Ο άνθρωπος δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε και έκανε πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Ακόμα κι αν δεχτώ ότι ο κ. Αποστολάκης άλλα έλεγε στον πρωθυπουργό και άλλα έλεγε στον κ. Τσίπρα και άλλα έλεγε στον ΣΥΡΙΖΑ, το ουσιαστικό πολιτικό θέμα είναι ένα: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ούτε καν ανοχή στην επιλογή ενός προσώπου που δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για δεσμούς ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον Μητσοτάκη.

»Αναδεικνύεται η φυσιογνωμία, ο σκοπός και τι πραγματικά νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά θέλει να έχει τη βάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος να χρεώνει οτιδήποτε συμβαίνει στα πρόσωπα, στις πολιτικές, στις επιλογές και την οικογένεια του Μητσοτάκη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το κλίμα μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό είναι βαρύ στο κυβερνητικό στρατόπεδο, και όχι αποκλειστικά για το ναυάγιο με τον κ. Αποστολάκη. Η προσδοκία για συμμετοχή στο νέο σχήμα σημαντικού αριθμού βουλευτών δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ οι καρατομήσεις υπουργών περιορίστηκαν στους κ. Χρυσοχοΐδη και Θεοχάρη, οι οποίοι δεν διαθέτουν ερείσματα στη γαλάζια παράταξη, και δεν υπήρξε καμία άλλη αποχώρηση ή μετακίνηση κορυφαίου στελέχους, πλην αυτής του κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Τουρισμού. Γεγονός που κατά πολλούς συνδέεται με την απόφαση του πρωθυπουργού να μην ανοίξει εσωτερικά μέτωπα στην κυβέρνηση, την ώρα που έρχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας δυσκολότερος χειμώνας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News