Βρέθηκε γρήγορα συμβατός δότης μυελού για να σωθεί ένα αγοράκι 3,5 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιδί πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση
Ευχάριστη έκβαση είχε η έκκληση που έγινε στις αρχές 4 Ιανουαρίου για δωρεά μυελού των οστών προκειμένου να σωθεί ο Γιώργος Ποπώφ, ένα αγοράκι 3,5 ετών που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου  ς5ην Θεσσαλονίκη με μια σοβαρή γονιδιακή ασθένεια.
«Χτες βράδυ μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκε ο άνθρωπος που θα χαρίσει ζωή στο Γιώργο. Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, δεν ξέρουμε ποιος είναι, ούτε από που είναι, τον ευχαριστούμε όμως πολύ, όπως ευχαριστούμε και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας και πήγε να δώσει δείγμα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού αγοριού, Ελένη Ευθυμιάδου.
Το αγοράκι, που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είχε κανένα γνωστό πρόβλημα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα εμφάνισε ογκίδια στο λαιμό και ανέβασε πυρετό. Μετά από συνεχείς αιματολογικές εξετάσεις και καθώς η κατάσταση τη υγείας του χειροτέρευε εισήχθη στη Γ΄Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου όπου διαγνώστηκε λοιμώδης μονοπυρήνωση. Οι εξετάσεις όμως που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι είχε αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο που είναι ένα σοβαρό γονιδιακό νόσημα από το οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο αδελφός του Γιώργου, Μιχάλης σε ηλικία 25 μηνών τον Αύγουστο του 2017. Η κατάσταση του μικρού Γιώργου επιδεινώθηκε και μάλιστα έμεινε διασωληνωμένος επί μία εβδομάδα.
«Ευχαριστούμε τον δότη , τους γιατρούς του Ιπποκρατείου, τον κ. Ανταχόπουλο , την κ. Φαρμάκη και όλους στους συνεργάτες τους , όπως επίσης ευχαριστούμε τη “Λάμψη” και όλους όσοι έσπευσαν να δώσουν δείγμα. Παρακαλώ όσους έκλεισαν ραντεβού για να δώσουν δείγμα, να πάνε, γιατί με τον μυελό που θα δώσουν μπορεί να σωθεί ένα άλλο παιδί ή ένας άλλος άνθρωπος» πρόσθεσε η κ. Ευθυμιάδου.

Δείτε ακόμα:  Παραιτήθηκαν τρεις γιατροί επειδή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News