Ξανά ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Απειλούνται οι Καματριάδες – Νέες εικόνες τρόμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκκενώθηκε η Αβγαριά – Βαλκανική… συμμαχία πυροσβεστών με Σέρβους και Ρουμάνους να βοηθούν τα εγχώρια πληρώματα
Για όγδοη μέρα οδεύει το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια, όπου οι φλόγες από τη φωτιά δεν λένε να κοπάσουν. Η πυρκαγιά στις Καματριάδες έχει φουντώσει και την απειλεί και το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει αέρας και κινείται αργά.
Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια, ενώ οι επίγειες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τη φωτιά και προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της. Οι κάτοικοι του οικισμού συνδράμουν στις προσπάθειες και βοηθούν όπου τους ζητηθεί, θέλοντας να σώσουν το χωριό τους.
Στην περιοχή η μάχη δεν δίνεται μόνο από τους Έλληνες πυροσβέστες, αλλά υπάρχει μια βαλκανική… συμμαχία, καθώς συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης Ρουμάνοι και Σέρβοι.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στο πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε Αβγαριά και Γαλατσάδες, καθώς επεκτείνεται, και έχει μπει σε ένα πυκνό δάσος. Φαίνεται σαν τα δύο μέτωπα να έχουν ενωθεί και αυτό έχει δημιουργήσει πιο σοβαρή κατάσταση.
Πάντως, νωρίτερα μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην Αβγαριά να εκκενώσουν προς την Ιστιαία, στην οποία και εκεί ο κόσμος βρίσκεται σε επιφυλακή.
Τα εναέρια μέσα βοήθησαν κατά την διάρκεια της μέρας, όμως πλέον έχουν πάψει να επιχειρούν, διότι έχει πέσει το σκοτάδι. Οι επίγειες δυνάμεις δίνουν τον δικό τους αγώνα σε όλη τη βόρεια Εύβοια, με κίνδυνο της ζωής των ανθρώπων για αν σώσουν τα χωριά που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.
Δείτε νέες εικόνες από την Εύβοια

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 Περιφέρειες της χώρας
Εξάλλου, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Τρίτη 10 Αυγιούστου, για 5 Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αυριο είναι οι εξής:
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 

Δείτε ακόμα:  «Ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής» λέει η δικηγόρος του 55χρονου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News