«Ξέχασαν» τον εμβολιασμό οι 65 και άνω – Παράλληλη η μάχη περιστατικών μη covid

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η θετικότητα μπορεί να είναι στο 2% αλλά η διασπορά είναι μεγάλη και αντανακλάται στα διαγνωστικά τεστ»
Ο Χαράλαμπος Γώγος επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι και στην Αττική η κατάσταση άρχισε να θυμίζει τον περσινό χειμώνα.
Σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητη η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, είπε ο κ. Γώγος εξηγώντας ότι η διαφορά με πέρυσι είναι ότι δεν μπορούν να μετατραπούν «μαιευτήρια και κλινικές εν μια νυκτί σε covid» γιατί υπάρχει «τεράστια ανάγκη στα μη covid περιστατικά, από χειρουργεία μέχρι αναπνευστικές λοιμώξεις».
Η θετικότητα μπορεί να είναι στο 2% αλλά η διασπορά είναι μεγάλη και αντανακλάται στα διαγνωστικά τεστ. 800.000 τεστ σχεδόν αντανακλούν τον γενικό πληθυσμό. Το πλεονέκτημα των πολλών τεστ είναι ότι απομονώνεις τα κρούσματα και περιορίζεις τη διασπορά ιχνηλατώντας, εξήγησε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Μετά χαράς βλέπω τους νεότερους να τρέχουν να εμβολιαστούν ενώ αντίθετα έχει επιπεδωθεί η καμπύλη στους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα. Δεν έχει λογική να φοβόμαστε το εμβόλιο κι όχι νέα φάρμακα όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος και επανέλαβε: «Δεν αποδίδουν πια τα lockdown. Όλοι πρέπει να τηρούν πιο ενεργά τη χρήση μάσκας και τα μέτρα προστασίας».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Όφειλα να ελέγξω τον εαυτό μου»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News