«Ξενίζει η εν κρυπτώ απολογία του» – «Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις καλλιτεχνών για την προφυλάκιση
Υπό άκρα μυστικότητα απολογήθηκε χθες, Τρίτη (27/07) ο Πέτρος Φιλιππίδης στην ανακρίτρια, η οποία τελικά του έδειξε τον δρόμο για τη φυλακή, για τα αδικήματα του βιασμού και των δυο απόπειρών βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η απολογία του ηθοποιού έγινε υπό άκρα μυστικότητα ξένισε ορισμένους. Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς σχολίασε:
«Από τα εξωτερικά γνωρίσματα της υπόθεσης διακρίνει κανείς μία υπέρμετρη επιλογή από την πλευρά του τακτικού ανακριτή. Θέλω να πω ότι αισθάνομαι ότι το κριτήριο που ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκιση του κ. Φιλιππίδη ήταν η βαρύτητα των πράξεων που του αποδίδονται και όχι τα νομοτυπικά στοιχεία της υπόθεσης. Η διαδικασία της απολογίας στην τακτική ανάκριση πάντα περιβάλλεται με μυστικότητα, είναι χαρακτηριστικό. Από τη μυστικότητα που έχει να κάνει με τα στοιχεία της δικογραφίας μέχρι κυριολεκτικά να γίνεται μία ανακριτική διαδικασία να γίνεται εν κρυπτώ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε μια προσυνεννόηση με τον ανακριτή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι κάτι εξαιρετικό σπάνιο, που ξενίζει», είπε.

«Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας»
Μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Αρζόγλου είπε ότι ένιωσε από τη μία θλίψη για την κατάληξη του Πέτρου Φιλιππίδη, από την άλλη περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές.
«Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.
«Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα»
Ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.
«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε:
«Αυτήν τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος».

Δείτε ακόμα:  Στα 3.270 τα νέα κρούσματα στη χώρα – 236 διασωληνωμένοι, 24 νέοι θάνατοι

Newsroom | Pireas News