Ξενοδόχος στην Κρήτη καταγγέλει απάτη με δήθεν πελάτες και στόχο τον τραπεζικό του λογαριασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δήθεν δώρο από την εταιρεία και το «γνωστό» όνομα
Μια νέα απάτη σκαρφίστηκαν επιτήδειοι για να αδειάσουν τον λογαριασμό ενός ξενοδόχου στην Κρήτη. Το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο κ. Κώστας Σταυρακάκης, σύζυγος ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Σητεία Λασιθίου, έμοιαζε αθώο ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, είχε στόχο τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ένας κύριος, σε άπταιστα Ελληνικά του γνωστοποίησε πως ήθελε να κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του είχε λάβει ως δώρο από την εταιρεία στην οποία εργάζεται, ένα ταξίδι στην Σητεία, 15 ημερών.
Όπως επισημαίνει στο Cretalive o κ. Σταυρακάκης, ο άγνωστος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής του είπε ότι καλεί από το νησί της Νάξου, και συστήθηκε ως «Μιχάλης Καραμανάκης». Ο κ. Κώστας εκτιμά ότι το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού διαφέρει μόνο κατά ένα γράμμα από αυτό του κρητικής καταγωγής Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη!
Ο υποτιθέμενος πελάτης, αφού έκανε την κράτηση για δωμάτιο, εξέφρασε την πρόθεση να πληρώσει ηλεκτρονικά, με wallet, όπως είπε, είτε σε λογιαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, είτε της Alpha.Ο κ. Σταυρακάκης περιγράφει την συνέχεια της συνομιλίας ως εξής: «Περίμενε επίμονα να ανοίξει ο υπολογιστής μου, ενώ όταν του έδωσα IBAN, αυτός μου έστειλε μια ψεύτικη φόρμα με e-mail, και ζητούσε username και pin του ebanking».

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, κάθε συζήτηση με τον υποτιθέμενο πελάτη, τελείωσε για τον κ. Κώστα, ο οποίος φυσικά αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απάτη. Ο ίδιος έσπευσε να δημοσιοποιήσει όχι μόνο τα όσα έγιναν, αλλά και το τηλέφωνο από το οποίο έλαβε την κλήση, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα να καταφέρει ο υποτιθέμενος κ. Καραμανάκης, να εξαπατήσει κάποιον άλλο επιχειρηματία.

Δείτε ακόμα:  Στρατιωτικοί παριστάνοντας τους αστυνομικούς, έκαναν ελέγχους σε πολίτες και άσκησαν βία εναντίον τους

Newsroom | Pireas News