Ξεσπούν οι γονείς της 15χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα στο «Παπαγεωργίου»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Γνώριζαν τι ακριβώς είχε και άφησαν το παιδί μου να υποφέρει. Δεν έκαναν τίποτα», λέει ο πατέρας
Απαντήσεις για τις αιτίες θανάτου της 15χρονης κόρης τους Χριστίνας – Μαρίας ψάχνουν οι γονείς του κοριτσιού, που «έφυγε» από τη ζωή από ανακοπή λόγω οξείας περιτονίτιδας τον Νοέμβριο του 2021, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.
Οι γονείς της καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια για τον θάνατο του παιδιού τους, ενώ έχουν ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό της κόρης τους. Οι χαροκαμένοι γονείς ξέσπασαν σήμερα μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Στα χαρτιά γράφει καθαρά ότι εισήλθε στην εντατική λόγω περιτονίτιδας μετά το πρώτο χειρουργείο και μετά έπαθε ανακοπή. Έπαθε ανακοπή στις 12:00. Στις 12:25 επανήλθε μετά από πέντε ΚΑΡΠΑ, χωρίς απινιδωτή. Κατεβαίνει στο χειρουργείο και έκαναν αυτά που μάλλον έπρεπε να κάνουν στο πρώτο χειρουργείο. Γύρισαν και μου είπαν ότι η κοιλιά της είναι μια χαρά και ότι το πρόβλημα είναι πλέον στο κεφάλι», αναφέρει η μητέρα της 15χρονης.
Τόνισε δε, ότι «δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου είπε διευθυντής και χειρούργος. Μου είπε, ότι ένα άλλο παιδί άντεξε τρεις μέρες την περιτονίτιδα, το δικό μου δεν άντεξε ούτε πέντε ώρες. Ήταν αυτό απάντηση; Να ζητήσω συγγνώμη, που το παιδί μου δεν άντεξε την περιτονίτιδα;». «Γνώριζαν τι ακριβώς είχε και άφησαν το παιδί μου να υποφέρει. Δεν έκαναν τίποτα», είπε ο πατέρας της Χριστίνας – Μαρίας.
Οι γονείς της 15χρονης πήραν την απόφαση να κινηθούν νομικά, όταν λίγο καιρό μετά ένα τρίχρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Οι γονείς του ακόμη δε γνωρίζουν από τι πέθανε το παιδί τους.

Δείτε ακόμα:  Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Τα προβλήματα υγείας, το χειρουργείο και η περιτονίτιδα
Το κορίτσι γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στο έντερο. Σε ηλικία 3 ετών υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που του επέτρεψε να ζήσει χωρίς προβλήματα μέχρι την εφηβεία του. Τον Ιούλιο του 2021 όμως άρχισαν και πάλι τα προβλήματα με το παιδί να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και τυμπανισμό.
Στις 5 Οκτωβρίου 2021 οι πόνοι επέστρεψαν και η 15χρονη νοσηλεύτηκε για δέκα μέρες. Η διάγνωση των γιατρών ήταν συμφυτικός ειλεός και πρότειναν στους γονείς τη χειρουργική αφαίρεση των συμφύσεων λαπαρασκοπικά. Το χειρουργείο έγινε, όμως μετά οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Το παιδί είχε αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, δεκάδες γιατροί την εξέτασαν, όμως κανείς δεν τους έδινε απαντήσεις. «Μπήκαν μέσα 7 – 8 γιατροί. Κανείς δεν κατάλαβε ότι έχει περιτονίτιδα; Τους ρωτούσα τι έχει το παιδί μου και έσκυβαν το κεφάλι», είπε στην εκπομπή ο πατέρας της 15χρονης.

Newsroom | Pireas News