ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Ξηλώθηκαν» άλλοι πέντε αξιωματικοί της Αστυνομίας για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ταξίαρχοι και τρεις διευθυντές απομακρύνονται από τις θέσεις τους
Σε πέντε νέες απομακρύνεις αξιωματικών αποφάσισε να προχωρήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενώ είναι εξέλιξη η ΕΔΕ για τις ευθύνες της Αστυνομίας που οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης που είχαν μέχρι σήμερα δύο ταξίαρχοι και τρεις αστυνομικοί διευθυντές.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.
Οι δυο ταξίαρχοι, όπως μεταδίδει το Newsbeast ήταν μέχρι πρότινος βοηθοί του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής ο οποίος παραμένει στη θέση του, ενώ από τους τρεις αστυνομικούς διευθυντές οι δύο υπηρετούσαν στη ΓΑΔΑ και ο ένας στην Κορινθία.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης
Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Δείτε ακόμα:  Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας με τις must-have Guess τσάντες για τη νέα σεζόν!

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News