Ξύγκια: Τα πανέμορφα νερά της παραλίας με τις θεραπευτικές ιδιότητες

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι μια παραλία πραγματικά μοναδική στο είδος της

Το Ιόνιο είναι γεμάτο σπάνιας ομορφιάς παραλίες με κρυστάλλινα νερά που σε καθηλώνουν με το που τις δεις.

Όπως για παράδειγμα μια παραλία στη Ζάκυνθο η οποία εκτός από το γεγονός ότι ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, μοιάζει επίσης σαν να αλλάζει χρώμα και το νερό της. Ο λόγος για την παραλία Ξίγκια.

Η παραλία Ξίγκια, λοιπόν, ή Ξύγκια όπως μπορεί να την βρεις γραμμένη βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Ζακύνθου και είναι σίγουρα ξεχωριστή. Αρχικά όπως είπαμε θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αυτό γιατί τα νερά της συγκεκριμένης παραλίες περιέχουν θειάφι και μάλιστα σε μεγάλη αναλογία. Αυτή η ποσότητα θειαφιού που βρίσκεται στο νερό της προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές που βρίσκονται στην παραλία.

Τα νερά της είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες. Είναι μια παραλία πραγματικά μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο, ίσως και στο Ιόνιο.

 

H παραλία Ξίγκια, έχει εύκολη πρόσβαση και βαθιά καταγάλανα νερά. Επίσης είναι οργανωμένη οπότε μπορείς να μείνεις πιο άνετα εκεί, αν θες από το πρωί έως το βράδυ, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Δείτε ακόμα:  Προειδοποιεί για δύο συμπληρώματα διατροφής

Newsroom | Pireas News